CULTURA 
Activitat de Catalonia Sacra per conèixer el culte i les vicissituds de la Mare de Déu de Núria
El dissabte 7 de setembre es farà un itinerari guiat per comprendre el culte del segon gran santuari marià de Catalunya
Redacció 03/09/2019

Després de l'aturada estiuenca, l'agenda cultural de Catalonia Sacra reprèn les activitats. Ho farà el dissabte 7 de setembre amb una proposta centrada en la Verge de Núria. La visita guiada «La Mare de Déu de Núria: culte i vicissituds» proposa conèixer l'espiritualitat pròpia del santuari, formulada, tant a través de formes d'expressió popular com el culte en la litúrgia i la literatura. L’activitat farà aturada en espais com la capella de Sant Gil, l'església del santuari o el cambril. Núria està considerat el segon santuari marià de Catalunya després de Montserrat. Per participar en aquesta activitat cal inscripció prèvia des de la pàgina www.cataloniasacra.cat/agenda, via correu electrònic (reserves@cataloniasacra.cat) o al telèfon 693 720 202.

L'activitat ha estat proposada pel Bisbat d'Urgell i es fa dins dels actes celebració de la festivitat de la Verge de Núria que se celebra el 8 de setembre. Miquel Sitjar, un dels principals especialistes en el santuari, conduirà aquest itinerari que començarà a 2/4 de 4 de la tarda.

Segons la tradició, la Mare de Déu de Núria va ser trobada per uns pastors amb l'ajuda del seu bestiar a la Capella de Sant Gil. El 8 de setembre és quan se celebra el dia de les Marededéus Trobades. La imatge de la Mare de Déu de Núria que avui dia es venera és una talla datada del segle XII o XIII d'estil romànic. La imatge, però, ha patit diversos avatars: des de l'exili per la guerra civil fins a un segrest.


  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET