VATICÀ 
Francesc anima Moçambic a continuar treballant per la pau
El Papa adreça el primer discurs a les autoritats polítiques i civils
AICA 05/09/2019

En el seu primer discurs a Moçambic, el papa Francesc ha demanat a les autoritats polítiques i socials del país, “construir la pau a través de la reconciliació”, “arribant” a l’altre.

En presència del president de la república de Moçambic, Filipe Jacinto Nyusi, el Papa ha recordat a les autoritats i també als líders de l’oposició: “Vostès coneixen el patiment, el dolor i l’aflicció, però no volien que el criteri regulador de les relacions humanes fos la venjança o la repressió, ni que l’odi i la violència tinguessin la darrera paraula.”

En la primera escala de la seva visita a Àfrica, Francesc ha posat en relleu que el país ha “experimentat que la recerca d’una pau duradora és una missió que involucra tothom. Requereix un treball dur, constant i continu perquè la pau és com una flor fràgil”.

El Pontífex també ha ressaltat els progressos de la societat moçambiquesa en la salut i l’educació, així com la necessitat que això “possibiliti que ningú no se senti enrere”.

Especialment ha posat l’èmfasi en els joves i ha assegurat que “una cultura de pau requereix un procés constant en el qual cada nova generació es vegi involucrada”.

Adreçant-se directament a les autoritats, el Papa ha insistit en un model de desenvolupament que tingui cura de la terra i de la vida: “La defensa de la terra és també la defensa de la vida que reclama una atenció especial quan es constata una tendència a l’espoliació i al despullament guiats per un afany acumulatiu que no tan sols és de persones que habiten aquestes terres i no està motivat pel bé comú del vostre poble.”

Amb la invitació a un desenvolupament productiu, sostenible i inclusiu, Francesc ha conclòs: “Tots vosaltres sou els constructors de l’obra més bella a ser realitzada: un futur de pau i reconciliació com a garanties del dret al futur dels vostres fills.”

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET