Un
VATICÀ Foto: Edward
Papa Francesc: “L’Església no pot ser part del problema”
El Pontífex es troba amb bisbes, sacerdots i consagrats
AICA 06/09/2019

El papa Francesc ha dedicat un discurs emotiu als bisbes, sacerdots, religiosos, consagrats, seminaristes i catequistes de Moçambic, a la catedral de la Immaculada Concepció de Maputo.

El Pontífex ha advertit que l’Església “no pot ser part del problema de les competències, menyspreus i divisions d’uns contra els altres, sinó porta de solució, espai on sigui possible el respecte, l’intercanvi i el diàleg”.

Després d’haver escoltat una sèrie de testimonis de fe per part dels participants, el Papa els ha donat les gràcies pels “vostres testimonis que parlen de les hores difícils i dels desafiaments seriosos que viviu, reconeixent límits i febleses”.

En el discurs, Francesc ha explicat que “els temps canvien i cal reconèixer que sovint no sabem com inserir-nos en els nous escenaris”.

Parlant sobre els reptes actuals de l’Església i sobre la crisi d’identitat sacerdotal, el Papa ha donat una sèrie de pautes per “desenvolupar i conrear”. “Potser hem de sortir dels llocs importants, solemnes; hem de tornar als llocs on vam ser cridats, on era evident que la iniciativa i el poder eren de Déu.”

També ha recordat als presents que no corrin darrere del que comporta beneficis personals. Així mateix, els ha animat a renovar la crida, que moltes vegades passa per revisar si els cansaments i els afanys tenen a veure amb certa “mundanitat espiritual”.

Finalment, Francesc ha parlat del repte de la inculturació i de la cultura de l'encontre, “requisit necessari per a la construcció d’un poble en pau, justícia i fraternitat”.

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET