VATICÀ 
El Papa visita el centre Dream de Sant’Egidio
Francesc assegura: “Aquí es fa realitat la paràbola del bon samarità”
Redacció 06/09/2019

"Veient la competència, professionalitat i amor amb què curen i acullen tants malalts, concretament persones amb sida/VIH, sobretot dones i nens, em ve a la ment la paràbola del bon samarità.” Són les paraules del Papa en la seva visita al centre Dream de Zimpeto, a Moçambic, de la Comunitat de Sant’Egidio.

“Tots els qui han passat per aquí”, ha destacat, “tots els que arriben desesperats i angoixats són com aquell home abandonat a una banda del camí”.  I ha assenyalat que aquest centre demostra que “algú es va aturar i va sentir compassió, que algú no ha cedit a la temptació de dir ‘no es pot fer res’, ‘és impossible combatre aquesta plaga’ i amb valor ha començat a buscar solucions”.

El fundador de Sant’Egidio, Andrea Riccadi, i la coordinadora del centre, Cacilda Massango, han rebut el Papa. Massango ha manifestat la seva alegria per la visita del Pontífex a un lloc “on es reben gratuïtament medicaments, atenció sanitària i aliments, però sobretot dignitat i amistat”.

La coordinadora del centre ha explicat que “jo mateixa soc una de les primeres malaltes que va conèixer Dream. Vaig decidir tornar el que havia rebut (...) amb Dream vaig trobar una nova família que, a més dels tractaments, m’ha donat dignitat i un futur per als meus fills”.

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET