Josep Maria Soler, abat de Montserrat, ha reiterat aquest diumenge la seva condemna a la pederàstia
ESGLÉSIA CATALUNYA 
L'abat de Montserrat demana "perdó amb més intensitat"
Durant l'homilia de la Missa, transmesa per Ràdio Estel, Josep Maria Soler posa la comunitat "a disposició de les víctimes" dels abusos
@IgnasiMiranda 08/09/2019

L'abat de Montserrat, Josep Maria Soler, ha demanat novament perdó aquest diumenge, tot just 48 hores després de fer-se públic l'informe on es confirmava que el monjo Andreu Soler, ja mort, va actuar entre 1972 i 1999 com un "depredador sexual" i un "pederasta". A més, l'abat ha anunciat noves mesures de protecció a menors. Aquest contundent missatge ha arribat durant l'homilia de la Missa conventual a la Basílica de Santa Maria, celebració transmesa, com cada diumenge, per Ràdio Estel. L'abat s'ha referit l'informe fet públic divendres, encarregat a una comissió independent creada per la mateixa Abadia benedictina amb l'objectiu d'investigar els abusos a menors comesos per Andreu Soler, responsable de l'agrupació escolta de Montserrat, i en el qual es revela, a més, l'existència dos nous casos de pederàstia el 1968 fins ara desconeguts, en aquest cas per part de V. T. M, que va ser responsable de l'Escolania.

Josep Maria Soler ha reiterat, a més, la voluntat que té el monestir de seguir lluitant contra la xacra de la pederàstia en la societat actual. Igualment ha afirmat que, després de conèixer aquests casos, avat "es milloraran i augmentaran els mecanismes de protecció de menors existents a Montserrat". El màxim responsable de la comunitat benedictina ha assegurat que "Montserrat té també les seves febleses i els seus pecats", i ha recordat que divendres, amb l'informe fet públic per la comissió, es va complir el compromís, assumit ara fa uns mesos, d'investigar les denúncies d'abusos "amb voluntat de transparència". "Vull expressar, en nom dels meus germans de comunitat, la nostra consternació en conèixer el mal que es va fer a les víctimes dels abusos, així com veure com havien fallat els mecanismes de prevenció i control", ha dit l'abat. A banda de la celebració eucarística, en una entrevista a TV3, Soler ha anunciat que "que no pensa dimitir per aquests casos".

D'altra banda, l'abat Soler ha afegit que repeteix, "amb més intensitat encara que el 3 de febrer passat, la petició de perdó a les víctimes, les seves famílies i a tots els qui, d'una manera o altra, han patit dolorosament les conseqüències d'aquests abusos". En aquesta línia, ha tornat a posar la comunitat montserratina "a disposició de les víctimes per acompanyar-les, si ho desitgen, en el seu dolor i en la seva recuperació emocional". L'abat, a més, ha reiterat novament que els benedictins "condemnen d'una manera absoluta qualsevol tipus d'abús a menors, i reafirmen el seu compromís de lluita amb fermesa contra una problemàtica tan greu que afecta tota la nostra societat". Soler ha recordat que, en aquesta jornada del 8 de setembre, se celebra el Naixement de la Mare de Déu, a la qual està consagrada el monestir. "Avui, d'una manera especial, agraïm amb alegria la sol·licitud de la Mare de Déu cap a tots els qui, al llarg dels segles, ens hem reunit a Montserrat, i li demanem que ens ajudi per ser més fidels a Jesucrist, el seu Fill", ha conclòs.

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET