D'esquerra
ESGLÉSIA CATALUNYA Foto: MCS Bisbat de Lleida
El bisbat de Lleida comença el curs amb vicaris nous
Mn. Lluís Sallán i Mn. Jaume Pedrós prenen possessió dels seus càrrecs
Marta Mas 10/09/2019

La Cúria diocesana de Lleida ha acollit l’acte de presa de possessió dels nous vicaris: Mn. Lluís Sallán Abizanda, nou vicari general, i Mn. Jaume Pedrós Solé, nou vicari episcopal per al clergat.

El bisbe Salvador Giménez ha obert l’esdeveniment donant les gràcies al vicari general sortint, Mn. Josep Antón Jové, i donant la benvinguda a la Cúria als dos vicaris nous.

Mn. Jové ha afirmat que “m’agradaria que durant aquests tres últims anys la gent que hagi vingut a la Cúria s’hagi sentit acollida, escoltada, servida i estimada, les quatre paraules que vaig destacar durant la meva presa de possessió de l’any 2016”.

De la seva banda, Mn. Lluís Sallán ha explicat: “Utilitzaré paraules del Papa que ens recomana que siguem capaços d’agrair, que representa el reconeixement de l’altre i del seu servei. Vull que l’agraïment sigui un fil conductor tant en la Cúria com en la resta de la comunitat.” I també ha destacat una altra paraula, “sisplau, ja que tots som fills de Déu i assumim la nostra realitat vocacional”.

El nou vicari general també ha assenyalat que un dels reptes d’aquest curs serà la participació de tots els fidels a partir d’unes preguntes perquè el bisbe pugui elaborar el nou pla pastoral per als propers quatre anys. D’aquesta manera, parròquies, moviments i entitats vinculades al bisbat de Lleida poden participar amb les seves propostes en aquest nou pla. Aquest serà un any de reflexió i de pensar en el futur de la diòcesi.

Mn. Jaume Pedrós ha afirmat que “desitjo que els preveres ens puguem sentir una família i que entre tots puguem solucionar els conflictes que puguin sorgir”. També ha destacat que “hem de seguir treballant perquè totes les parròquies tinguin un equip parroquial” i, finalment, ha afegit: “Espero que puguem seguir estant al servei de l’Evangeli i que segueixi el compromís per anar a buscar gent que no està a l’Església i ser una Església en sortida.”

Mn. Lluís Sallán (1947, Sant Esteve de Llitera) és rector de les parròquies de Cappont, delegat diocesà d’Ensenyament, professor de l’IREL i de l’ISCREB de Barcelona i arxiprest de l’arxiprestat Seu Vella. Entre d’altres càrrecs, va ser director de l’Episcopal entre 1997 i 2003.

Mn. Pedrós (1943, Artesa de Segre) és rector de Sant Pere, canonge de la catedral, membre del Col•legi de Consultors, professor de l’IREL i director de la Casa Sacerdotal. És consiliari de diversos moviments.

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET