Un moment del congrés.
ESGLÉSIA ESPANYA Foto: OMP-Espanya
Comença el Congrés Nacional de Missions
Del 19 al 22 de setembre Madrid mostra la realitat de l’Església missionera
OMP 20/09/2019

Durant quatre dies, del 19 al 22 de setembre, més de 380 persones participen a Madrid al Congrés Nacional de Missions, on es pot conèixer la realitat de l’Església missionera des de diferents perspectives.

“Davant les males notícies que veiem als telenotícies, el congrés pretén donar a conèixer el que fa l’Església per canviar el món”, ha explicat el director d’Obres Missionals Pontifícies (OMP), José M. Calderón, en la presentació del congrés.

Aquest congrés és el tret de sortida de la celebració del Mes Missioner Extraordinari, convocat pel papa Francesc per al proper mes d’octubre.

De la seva banda, l’arquebisbe de Pamplona i Tudela i president de la Comissió Episcopal de Missions, Mons. Francisco Pérez, ha lloat el patrimoni històric missioner d’Espanya i ha assenyalat que un dels grans reptes de futur és el relleu dels missioners.

En aquest sentit, ha constatat que “cada vegada hi ha més laics a les missions”, però també ha subratllat que “els laics no supleixen ningú, sinó que complementen amb la seva condició laical els missioners religiosos i sacerdots. Tots dos són necessaris”.

Mons. Pérez també s’ha referit a l’aparició de noves realitats eclesials que evangelitzen d’una forma complementària a les congregacions religioses i ha destacat que “davant d'una societat desemparada, és important manifestar que Déu ens estima”.

El congrés compta amb cinc ponències magistrals sobre la missió ad gentes; fins a onze comunicacions explicaran la missió des de punts de vista tan variats com el paper de la dona en la missió, l’Amazònia o el martiri. Les ponències i comunicacions es complementen amb tres taules rodones, on es donarà veu als protagonistes de la missió. A més, l’esdeveniment compta amb la celebració diària de l’Eucaristia i amb vetlles de pregària dedicades a la joventut, a l’ecumenisme i a migracions.

El congrés es pot seguir per streaming des de la web d’OMP.

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET