ESGLÉSIA CATALUNYA Foto: MCS Bisbat Solsona
Mor Mn. Ramon Anglerill, rector de Saldes i Gósol i gran amic de mossèn Ballarín
És considerat un dels inspiradors del personatge de mossèn Tronxo
Redacció 30/09/2019

La matinada de dissabte passat va morir a l'edat de 81 anys Mn. Ramon Anglerill, rector de Saldes i Gósol, al bisbat d'Urgell. Conegut pel seu tracte amb la gent i la seva proximitat amb els feligresos, Mn. Anglerill sempre va ser considerat per molts com l'inspirador del personatge de mossèn Tronxo a la famosa novel·la de Mn. Ballarín, que d'altra banda va ser un dels millors amics d'Anglerill fins a la seva mort l'any 2016.

Nascut a la casa de Ferreres d'Olvan l'any 1938, Mn. Anglerill va exercir com a rector de Saldes i Gósol durant 49 anys, i la seva proximitat amb el poble el va convertir en una de les figures més singulars i emblemàtiques de Gósol. Mostra de l'afecte que li tenien els seus feligresos, l'any 2012 aquesta població de l'Alt Berguedà li va retre una festa d'homenatge que va servir tant per recordar el fort lligam que tenia amb la gent com per commemorar els seus anys com a sacerdot.

L'enterrament ha tingut lloc aquest dilluns a les 12 del migdia a l'església parroquial de Gósol, on el poble s'ha pogut acomiadar per última vegada del seu rector més estimat. En pau descansi.

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET