ESGLÉSIA CATALUNYA 
Via lliure a la beatificació de Joan Roig i Diggle
El Papa ha aprovat el martiri del qui va ser membre de la Federació de Joves Cristians de Catalunya
Redacció 03/10/2019

El Papa ha autoritzat aquest dimecres, després d'una reunió amb el cardenal Angelo Becciu, prefecte de la Congregació de la Causa dels Sants, la declaració com a màrtir (i, per tant, la beatificació) de Joan Roig i Diggle, un jove de 19 anys de la Federació de Joves Cristians de Catalunya, amic del beat Pere Tarrés i alumne dels beats màrtirs escolapis Ignasi Casanovas i Francesc Carceller. Va ser assassinat per les joventuts llibertàries de Badalona amb cinc trets al cor i un de gràcia al cap en la nit de l’11 de setembre de 1936. Joan Roig Diggle havia nascut a Barcelona el 12 de maig de 1917. El seu pare era Ramon Roig Font i la seva mare, Maud Diggle Puckering. Tots dos pares eren barcelonins, tot i que la mare tenia origen anglès. De nen, Roig Diggle va estudiar al col·legi de la Salle Comtal, a la capital catalana. Després va estudiar batxillerat als Escolapis del carrer Diputació.

La família Roig Diggle es va empobrir i es va traslladar al Masnou. Joan ajudava treballant en un magatzem de teixits i després, en una fàbrica a Barcelona, però sense deixar d'estudiar. En arribar al Masnou, va ingressar a la Federació de Joves Cristians de Catalunya (FJCC), creada el 1932 pel prevere Albert Bonet i que va arribar a comptar amb 8.000 nois abans de la guerra. La Federació de Cristians de Catalunya i l'Associació d'Amics de Joan Roig han promogut la seva beatificació. Les seves restes descansen en una capella a la parròquia de Sant Pere, a la mateixa localitat maresmenca. El cardenal Ricard Maria Carles va clausurar la fase barcelonina del procés de beatificació en 2001 i la va remetre a Roma.

Entre els propers nous beats, amb el reconeixement del miracle atribuït a la seva intercessió, hi ha també el cardenal Stefan Wyszynski (1901-1981), arquebisbe metropolità de Gniezno i de Varsòvia i primat de Polònia, testimoni de la fe durant el règim comunista polonès. A més, seran beatificats el sacerdot diocesà calabrès Francesco Mottola, fundador de l'Institut Secular dels Oblats del Sagrat Cor (1901-1969), i dos laics més: la jove italiana Alessandra Sabattini, de la Comunitat Papa Joan XXIII (1961-1984), i la brasilera Benigna Cardoso da Silva, assassinada al Brasil als 33 anys d'edat l'any 1941.

 

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET