Una de les protestes dels últims dies
ESGLÉSIA MÓN 
Els bisbes equatorians fan una crida a la pau
Davant la crisi que viu el país, la Conferència Episcopal insta a promoure la justícia i el diàleg
Fides 08/10/2019

“Germans equatorians, davant dels greus desafiaments socials i econòmics que vivim, coherents amb els nostres principis i valors humans i cristians, convidem tots els homes i dones de bona voluntat a la pau, la justícia i el diàleg.”

Aquest és el missatge que ha fet públic la Conferència Episcopal Equatoriana davant els disturbis i protestes dels darrers dies a diferents ciutats de l’Equador, amb enfrontaments entre manifestants i forces policials.

“La pau social”, diuen els bisbes, “és el valor fonamental per salvaguardar i que es posin en pràctica els drets fonamentals, en particular dels més desfavorits; a partir del dret a la vida en totes les seves fases”.

Així mateix, assenyalen que la violència, en totes les seves formes, “impedeix una visió objectiva de la realitat i posa en greu perill la validesa dels drets”.

Per això, la Conferència Episcopal recorda que la promoció de la justícia social ha de ser al centre de “totes les decisions estatals i privades, perquè tot equatorià tingui les condicions necessàries per viure amb dignitat”.

En aquest sentit, el missatge episcopal subratlla que la justícia social exigeix que l’Estat “recuperi els béns de les persones, usurpades per sistemes fraudulents, per invertir-los en educació, salut, seguretat, habitatge, entre altres”.

Finalment, els bisbes reclamen diàleg perquè les diferents realitats es comprometin “a buscar el bé comú més enllà del propi”. Com a pastors de l’Església, “acompanyem les persones en les seves necessitats urgents i preguem per un Equador pacífic, just i equitatiu, amb pau i treball per a tothom”.

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET