RÀDIO ESTEL 
Salut recomana als grups de risc vacunar-se de la grip
L’any passat, va haver-hi a Catalunya 145 morts causades per la malaltia
 31/10/2019


Carmen Cabezas, sotsdirectora general de Promoció de la Salut de l’Agencia de Salut Pública de Catalunya, ha parlat a Ràdio Estel, aquest dimecres al matí, sobre la campanya de vacunació de la grip. Ha explicat que, “l’any passat, va haver-hi a Catalunya 145 morts causades per la malaltia”. Cabezas ha destacat, a més, que “els objectius que té la campanya són potenciar la vacunació sobre totes aquelles persones que tenen factors de risc i que, si es vacunen, poden protegir-se davant d’una malaltia que, en una edat avançada o amb alguna malaltia del cor, diabetis o patologia respiratòria, la grip pot ser molt greu”

D’altra banda, Carmen Cabezas ha subratllat que “s’han de vacunar les persones a partir dels 60 anys, els qui tinguin problemes de salut crònica i factors de risc i els qui presentin problemes de cor, de respiració, renals i de diabetis, com també també les dones embarassades”. Aquest any, el Departament de Salut presenta una novetat: “Els nadons nascuts prematurs i que tinguin ara entre 6 mesos i dos anys també s’han de vacunar”, ha dit. En la mateixa línia, la sotsdirectora de Promoció de la Salut ha qualificat de “molt important que es vacunin també les persones que treballen a centres mèdics i de salut i sociosanitaris, com també els qui fan tasques de cuidadors”. Finalment, des de Salut, recomanen que es vacunin les persones que fan servei a la comunitat, com ara policies o bombers. 

La doctora Carmen Cabezas també ha explicat que “es fa la vacunació anual perquè el virus va variant i perquè va perdent efectivitat en el temps”. A més, ha insistit que “la grip no es una malaltia vanal, perquè pot donar problemes presents i futurs en aquelles persones d’alt risc que necessiten d’un tractament especialitzat i que, si ara fan prevenció, poden solventar problemes futurs amb només una punxada de forma gratuita”.  Si patim la grip o tenim qualsevol simptoma, podem trucar al CATSalut (061) i ens orientaran sobre el recurs més adient davant la nostra situació.

Recordem que es pot vacunar qualsevol persona, encara que  prioritzen les dosis (1,2 milions) en una primera tanda a persones amb factor de risc i nadons. Al final de la campanya, sempre s’ofereix la vacuna a la resta de la ciutadania de forma gratuïta. Si algú es vol vacunar abans, sempre es pot obtenir la vacuna a la farmàcia.

Pots tornar a escoltar el programa AQUÍ.
  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET