RÀDIO ESTEL 
“Agrairem sempre a tota la gent que ens va venir a ajudar”
Mariona Rendé, propietària del celler “Rendé Masdéu”, afectat per les riuades, ha parlat a Ràdio Estel de la iniciativa solidaria a l’Espluga de Francolí
 05/11/2019


El dimarts 22 d’octubre el poble de l’Espluga de Francolí es va veure afectat pels forts aiguats que va patir Catalunya. En aquest mateix municipi, el Celler Mas Rendé Masdéu és on tenia la seva seu, que va ser derruït per la força del riu Francolí. La seva propietària, Mariona Rendé va aconseguir recuperar ampolles de sota el fang amb l’ajuda dels veïns de la zona. 
 
En declaracions a Ràdio Estel, Rendé ha assegurat que “malgrat tot, l’Espluga vol agrair a les persones voluntàries que el han ajudat tot just fa 15 dies”. Tal com ha explicat la propietaria del Celler, “els veïns del municipi qüestionen que amb un  pla d’acció de neteja del riu es podria haver evitat la catàstrofe”. Mariona Rendé ha afirmat que “el dubte que ens quedarà tota la vida es si el riu hagués estat més net potser hagués deixat l’edifici, com en la riuada de l’any 1994, que van haver uns aiguats molt forts i van prendre tot el que hi havia dins, però l’edifici el va respectar, perquè el riu estava en aquell moment molt net”.
 
Amb motiu de la celebració del 25è aniversari de Ràdio Estel, el president Quim Torra va afirmar a l’emissora que el govern català presentaria un pla de govern per tota la zona afectada, però que tal com ha explicat Mariona Rendé,no tenen constància d’aquesta proposta del president i, d’altra banda,  ha reclamat “agilitat amb els tràmits i agilitat al govern per anomenar zona catastròfica”. 

Pots tornar a escoltar el programa AQUÍ

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET