RÀDIO ESTEL 
“La bretxa salarial és una discriminació terrible”
Mireia Mata, directora general d’Igualtat del Departament de Treball i Família del Govern de la Generalitat, parla a Ràdio Estel sobre les desigualtats laborals entre dones i homes
Redacció 06/11/2019


Un dels grans reptes de la societat actual és pal·liar les desigualtats entre dones i homes i, dins d’aquest, sorgeix sempre la bretxa salarial com a prioritat fonamental. Per aquest motiu, des del Departament d’Afers Socials i Família i a través del Consell de Relacions Laborals, s’ha impulsat un pla anomenat “Guia per a l’aplicació de la igualtat retributiva entre homes i dones”, que té com a finalitat començar a conscienciar a les empreses i aconsellar en matèries d’igualtat per tal de reduir i eliminar la bretxa salarial de gènere.
 
En declaracions a Ràdio Estel, Mireia Mata, directora general del Departament de Treball i Família de la Generalitat de Catalunya, ha explicat que “a les dones encara se les considera en el mercat laboral retribuït com  unes intruses o forasteres i això és una realitat molt punyent. Les dones, treballant en el mateix lloc de feina, amb una mateixa posició, amb unes mateixes tasques i amb unes mateixes hores cobrem una quarta part del que cobren els homes”. De fet, a Catalunya, les dones cobren de mitjana 6.522 euros anuals menys que els homes i això, tal com ha comentat Mata, “genera molta precarietat i pobresa, un drama que troba el seu major exponencial sobretot en la jubilació”.
 
Mireia Mata ha explicat en un altre moment de l’entrevista que “malgrat que Espanya està a la cua en matèria de discriminacions, s’ha de treballar des de les institucions per fer visible aquesta problemàtica”. 
 
Un altre aspecte a destacar i que genera bretxa salarial és la maternitat. Segons Mata en el context actual el fet de ser dona i voler tenir un fill és un problema, ja que genera condicions desiguals: “La bretxa salarial és una discriminació terrible”.  Per aquest motiu, la directora d’Igualtat del Departament de Treball i Família de la Generalitat ha assegurat que “s’hauria de treballar perquè la maternitat no penalitzi  les dones treballadores, no només en aspectes de retribució, sinó també de promoció”, i eviti així els greus perjudicis que els genera tant en lacarrera professional com en la vida laboral.

Pots tornar a escoltar el programa AQUÍ
  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET