Mons. Rogelio Cabrera
ESGLÉSIA MÓN Foto: David Ramos / ACI Prensa
L’Església mexicana lamenta que l’informe dels Legionaris de Crist arriba tard i és incomplet
Segons el document, 33 sacerdots van abusar sexualment de menors
ACI Prensa 23/12/2019

L’arquebisbe de Monterrey i president de la Conferència de l’Episcopat Mexicà, Mons. Rogelio Cabrera, ha criticat un informe recent publicat per la congregació dels Legionaris de Crist sobre abusos sexuals i víctimes, perquè “arribar tard, és incomplet i queda sota sospita que no és total el que s’hi diu”.

En roda de premsa, Mons. Cabrera ha afirmat: “Jo he preguntat a alguns exlegionaris i lamenten que aquest informe hagi arribat tan tard, perquè són gairebé 80 anys els que s’hi contemplen”.

El 21 de desembre els Legionaris de Crist van publicar un informe on detallen que en els seus 78 anys d’història 33 sacerdots van abusar sexualment de menors, la gran majoria adolescents d’entre  11 i 16 anys. L’informe indica que són 175 les víctimes, entre elles almenys 60 menors dels quals va abusar el fundador dels Legionaris, el P. Marcial Maciel.

El president de l’episcopat mexicà indica que “les víctimes no estan contentes per aquesta història. És una història de silenci delictiu molt greu”.

Es tracta, assenyala, de més de mig segle de crims on es veurien involucrades com a encobridores autoritats del Vaticà, els governants que van tenir notícia d’aquests delictes, els mateixos membres de la Legió que no van informar o que no els van permetre informar. Va haver-hi una cobertura criminal molt gran al llarg de molt de temps”.

Mons. Cabrera també lamenta que els Legionaris de Crist no han aprofitat les oportunitats que han tingut per mostrar transparència: “Una data clau va ser el 2006, quan el papa Benet li pren l’autoritat al pare Maciel sobre l’institut religiós. En aquell moment ningú no va dir res, més aviat es volia defensar la imatge i la figura del fundador.”

Per al president de l’episcopat mexicà, “la societat, l’Església catòlica està molesta. Hi ha gent que està molt enfadada per tot això, perquè és inexplicable que aquesta història delictiva no s’hagi donat a conèixer fins passats més de 70 anys”.
  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET