SOLIDARITAT 
Marxa per un món sense guerra ni terrorisme
L'1 de gener de 2020 la Comunitat de Sant'Egidio organitza manifestacions a tots els continents
Redacció 31/12/2019

Cada primer dia d'any nou, en el marc de la celebració de la Jornada Mundial de la Pau, la Comunitat de Sant'Egidio organitza manifestacions arreu del món a favor d'un món sense guerra ni terrorisme. Aquestes marxes, que tenen com a objectiu donar suport al missatge del papa Francesc de "La pau com a camí d'esperança: diàleg, reconciliació i conversió ecològica", començaran a Roma, però tindran presència a centenars de ciutats de tots els continents.

En el cas de Barcelona, la Marxa per la Pau tindrà lloc aquest 1 de gener a les 11.30h al Portal de l'Àngel, d'on sortirà la comitiva en direcció a la plaça de la Catedral. Allí es realitzarà la cerimònia final amb parlament i testimonis, que recordaran les nombroses guerres que encara hi ha obertes i els atemptats que diàriament afecten països com Somàlia, el nord de Moçambic o Nigèria, entre d'altres. Com ha explicat la mateixa Comunitat, aquesta manifestació és una invitació a "començar l'any nou al carrer, juntament amb aquells que treballen per un món més just i humà".

A la marxa s'han adherit diverses organitzacions de la ciutat, com són Justícia i Pau, Càritas diocesana de Barcelona, Unió de Religiosos de Catalunya, la Delegació d'Apostolat Seglar de l'arquebisbat de Barcelona, la Fundació Joan Maragall i el moviment europeu AGAPE.
  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET