El Sant Pare ha dedicat al món de l'art i la cultura el segon record públic en pocs dies
PAPA FRANCESC 
Francesc reitera que, "sense bellesa, no es pot entendre l'evangeli"
En la Missa diària, el Papa avisa que, "si els cristians perden la memòria de ser poble, sorgeixen dogmatismes, moralismes i elitismes"
@IgnasiMiranda 07/05/2020

El Papa ha recordat aquest dijous novament pels artistes. A l’inici de la Missa a la Casa de Santa Marta, Francesc ha assegurat que, "sense bellesa, l'evangeli no es pot entendre". Ha explicat que va rebre "aquest dimecres una carta d'un grup d'artistes que agraïen la pregària per ells", i ha expressat el seu desig "que el Senyor els beneeixi perquè ens fan entendre què és la bellesa".

Es pot escoltar AQUÍ l'última edició de DIARI DEL PAPA

En la seva homilia, el pontífex ha recordat que "ser cristià és pertànyer a un poble escollit lliurement per Déu". En aquesta línia, ha afegit que "la desviació més perillosa dels cristians, avui i sempre, és la manca de memòria de pertànyer a un poble". El bisbe de Roma ha assegurat que, "quan això no hi és, sorgeixen els els dogmatismes, els moralismes, les ètiques i els moviments elitistes, ja que hi manca el poble, sempre pecador com tothom i alhora amb la sensació de caminar al darrere d'una promesa i que va fer una aliança que potser no compleix, però coneix".

El Sant Pare ha comentat el fragment del capítol 13 dels Fets dels Apòstols, procli amat aquest dijous de la quarta setmana de Pasqua en la primera lectura, un relat que mostra com Pau, que va arribar a Antioquia, explica la història del poble d'Israel a la sinagoga, on anuncia que Jesús és el Salvador esperat. El bisbe de Roma ha posat, com a exemples de consciència de poble, la Mare de Déu quan canta el seu Magnificat i Zacaries en el seu Benedictus. Al final de la celebració, el Papa ha invitat tothom a fer la Comunió espiritual.

Ponts amb l'art 56 anys després que els tendís Pau VI

El cardenal Gianfranco Ravasi, president del Pontifici Consell per a la Cultura, ha elogiat aquest mateix dijous els ponts que el Papa actual està posant amb el món dels artistes. "Francesc, en relació amb l’art, dedica una atenció que jo puc verificar gairebé en viu, perquè gairebé cada dia m’envia els dons artístics que ell rep, perquè siguin d’alguna manera integrats dins un dicasteri com és el Dicasteri de la Cultura", ha explicat. Igualment el purpurat ha comentat que "certament hi ha aquest interès per fer que també els dons que rep no quedin dispersos sinó que es mantinguin amb una certa continuïtat".

Ravasi ha subratllat "sobretot la intervenció que va fer el Sant Pare, a la Capella de Santa Marta durant la Missa ara fa uns dies, quan va dedicar aquella pregària pels artistes, sobretot amb el predomini d'aquella frase: Ells ens indiquen, amb la seva creativitat, el camí cap a l’esperança. Aquesta valoració coincideix amb una jornada en què novament el Sant Pare ha pregat pel mont de l’art. Gianfranco Ravasi ha recordat, a més, que avui es compleixen 56 anys de la celebració de la “Missa dels artistes”, presidida per Pau VI el 7 de maig de 1964.
  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET