El pontífex ha contraposat aquest dimarts, des de la capella de la Casa de Santa Marta, la pau de Déu i la del món
PAPA FRANCESC 
El Papa elogia "les infermeres i els infermers, exemple d'heroisme"
A l'inici de la Missa diària, Francesc assegura que "el seu treball és una vocació i una dedicació amb què alguns donen la seva vida"
@IgnasiMiranda 12/05/2020

El Papa ha pregat aquest dimarts per les infermeres, coincidint amb el Dia Internacional d'aquesta professió. A l’inici de la Missa a la Casa de Santa Marta, ha presentat el col·lectiu com "un exemple d'heroisme". "Les infermeres i els infermers són homes, dones, nois i noies fan un treball que és més que una professió, perquè es tracta d'una vocació, una dedicació", ha expressat.  Francesc ha recordat també que, "en aquesta època de la pandèmia, alguns i algunes fins i tot han donat la seva vida".

Es pot escoltar AQUÍ l'última edició de DIARI DEL PAPA

En la seva homilia, el pontífex ha afirmat que la pau de Jesús és un do gratuït obert sempre als altres  En aquesta línia, ha contraposat aquest valor en funció de l’origen, si ve de Déu o no. "El món et dóna pau interior, la de la teva vida, com una possessió teva, com una cosa que és teva i t’aïlla dels altres", ha destacat. Igualment ha dit que "és una adquisició d'un mateix i, per tant, tanca i aïlla dels altres i alhora anestesia i adorm, perquè és una mica egoista".

D’altra banda, en un missatge especial amb motiu del Dia Internacional de la Infermeria, el bisbe de Roma ha demanat que aquests professionals puguin realitzar la seva vocació amb dignitat. En aquesta jornada, també recordem el bicentenari del naixement de Florence Nightingale, que va donar inici a la infermeria moderna. El Sant Pare ha elogiat, sobretot, "el benefici que donen els infermers i les infermeres a tota la societat".

Aquest dijous, jornada interreligiosa de pregària pel final de la pandèmia

D'altra banda, els creients de tot el món, sigui quina sigui la seva religió, han estat cridats a pregar aquest dijous, 14 de maig, pel final de la pandèmia. Serà un dia de pregària i dejuni en el qual s'uniran per demanar a Déu Creador que protegeixi la humanitat afectada pel coronavirus. Es tracta d'una iniciativa promoguda per l'Alt Comitè per a la Germanor Humana i a la qual se sumen el Papa Francesc i VaticanNews, que ha elaborat un vídeo internacional amb un missatge d’esperança i el hashtag #PrayForHumanity. El Papa ja presentava aquesta jornada, ara fa uns dies, com una experiència "de pregària, dejuni i obres de caritat, per implorar Déu i ajudar la humanitat a superar la pandèmia del coronavirus".

I el Sant Pare ha parlat en les últimes hores amb el pcopte atriarca Teodor II, i li ha expressat la seva proximitat i desig d’unitat "en aquests dies difícils”. Així Francesc ha renovat amb el patriarca copte ortodox d'Egipte els llaços de fraternitat en aquesta època de la pandèmia, amb l’objectiu comú que "Déu tingui misericòrdia del món i de l'Església". El pontífex catòlic i el líder copte han tingut aquest contacte amb el record de dos aniversaris que coincideixen en el 10 de maig: el de la primera trobada de Pau VI amb el seu homòleg copte el 1973 i el de la del mateix Francesc, el 2013, amb l’actual, Teodor II.
  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET