ESGLÉSIA 
La diòcesi de Mallorca cedeix cinc immobles per acollir persones sense llar
El bisbe Taltavull ha ratificat la necessitat d'establir vincles de col·laboració entre les administracions públiques i l'Església
Bisbat Mallorca 16/06/2020

El bisbe de Mallorca, Sebastià Taltavull, va visitar el divendres 12 de juny les instal·lacions de Son Ribes, l'espai de la Fundació Social La Sapiència on s'han reubicat part de les persones sense llar que passaren el confinament a l'hipòdorom de Son Pardo. Fou acompanyat per la presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, i el conseller de Drets Socials i president de l'Institut Mallorquí d'Afers Socials (IMAS), Javier de Juan. Aquest edifici acull 19 de les 50 persones sense llar que romangueren a les instal·lacions del Consell, mentre que les altres s'han reubicat en altres dos centres, que gestiona també La Sapiència a Ruberts (12 usuaris) i a es Molinar (15 usuaris). Properament s'habilitaran dos espais més a Muro i Binissalem.


Tant Son Ribes com els altres dos edificis de La Sapiència acullen aquestes persones perquè es tracta de «no deixar ningú enrere i donar una oportunitat perquè visquin d'una forma digna i que no tornin al carrer després d’haver passat el confinament als albergs temporals habilitats pel Consell». D'aquesta manera també es reubicaran les persones sense llar que han estat confinades a Sant Ferran.


L'entrada en funcionament d'aquests nous centres, que s'ha vist accelerada per la situació actual de crisi, respon a una de les iniciatives de l'IMAS en matèria d'inclusió social, que consisteix en la diversificació de la xarxa mitjançant més centres per a persones sense llar, més petits i més especialitzats per tal de poder dur a terme una atenció més personalitzada.


Per la seva banda, el bisbe Sebastià Taltavull ha ratificat la necessitat d'establir vincles de col·laboració «entre les administracions públiques i l'Església, com aquesta que mantenim des del Bisbat amb l'IMAS» i ha destacat la importància «de tenir un sostre per recuperar la dignitat».


Per altra banda, pocs dies després el bisbe de Mallorca va visitar les instal·lacions de l’espai “Casa Vida” a la barriada palmesana del Molinar, acompanyat pel rector de la parròquia, Eugeni Garcia.


Els usuaris no gaudeixen únicament d'un allotjament, sinó que se'ls proporciona un procés per a sortir de l'exclusió social. Un equip de professionals —psicòlegs, treballadors socials, monitors...— són a darrere per a donar suport a la seva integració a la vida social i laboral. Amb aquesta iniciativa se'ls pot proporcionar un seguiment més individualitzat i una vida al més normalitzada possible.

 
  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET