Ràdio Estel
SOCIETAT 
Visions oposades del referèndum: "Pas endavant" o "pas enrere"
Ignasi Planas (PDeCAT) i Joan Capdevila (ERC) elogien la convocatòria, mentre Marilén Barceló (Ciutadans) i Xavier Mulleras (PP) la critiquen
@IgnasiMiranda 12/06/2017

El referèndum, anunciat divendres passat per a l'1 d'octubre amb una pregunta sobre la voluntat que Catalunya sigui un estat independent en forma de república, ha estat aquest dilluns el tema del programa El Mirador de l'actualitat de Ràdio Estel. D'una banda, el dirigent de Reagrupament Ignasi Planas (PDeCAT) i el diputat d'Esquerra Republicana al Congrés Joan Capdevila han defensat la convocatòria del referèndum per a l'1 d'octubre, i han assegurat que "es farà". De l'altra, la regidora de Ciutadans a l'Ajuntament de Barcelona Marilén Barceló i el portaveu municipal del Partit Popular al mateix Consistori, Xavier Mulleras, han criticat la iniciativa unilateral i han reiterat que "no es farà".

Més enllà d'aquestes posicions discrepants i enfrontades, han sortit diferents arguments. Per exemple, Capdevila ha recordat que "formar part d'Espanya és un mal negoci per a Catalunya, que aporta el 17 per cent dels recursos i només en rep un 7". Mulleras ha utilitzat aquesta dada per assegurar que "passa el mateix a Barcelona en relació amb el conjunt de Catalunya i els veïns de la ciutat no estan demanant independitzar-se'n". En altres moments de la conversa, Planas ha explicat que "el referèndum és el resultat de la voluntat de moltíssima gent, una majoria tant del com del no, que el volen perquè entenen que Catalunya és una nació que pot decidir el seu futur". Barceló ha assegurat que "la Generalitat no ha posat ni un cèntim per les escoles bressol", per defensar que "el que cal fer és governar Catalunya des de la legalitat, però centrant-se en allò que preocupa la gent".

Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat corresponent a aquest dilluns 12 de juny.

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET