Ràdio Estel
SOCIETAT 
"La banca necessita una transformació per dignificar aquest servei"
Ho veuen així l'economista Josep Masriera, el president de l'Observatori del Tercer Sector, Quim Sabater, i el periodista Salvador Aragonés
@IgnasiMiranda 13/06/2017

La compra del Banc Popular per part del Santander, que ha provocat que unes 300.000 persones (entre accionistes i titulars de bons) hagin perdut els seus diners, ha estat la notícia de partida aquest dimarts en el programa El Mirador de l'actualitat. El president de l'Observatori del Tercer Sector, Quim Sabater, l'economista Josep-Lluís Masriera i el periodista Salvador Aragonés han coincidit en la idea que "la banca necessita una transformació per dignificar aquest servei". Masriera ha comentat que "l'operació de compra del Popular s'ha produït perquè, després d'uns anys de bona gestió per part dels germans Valls, aquesta entitat havia perdut negoci, i això és com una botiga on no es venen els productes que ofereix".

Sabater ha lamentat que "la banca s'hagi convertit en una eina especulativa i hagi perdut molta força com a servei públic", com també el fet que "s'hagin fet darrerament pràctiques de gran immoralitat, com ara que dirigents de bancs s'hagin quedat diners mentre inversors i accionistes perden uns valors que eren seus". Aragonés ha reivindicat "la tasca social de les caixes, fundades en molts casos pels franciscans i gestionades benèficament des de l'Església". El president de l'Observatori del Tercer Sector, a més, ha destacat que "han perdut la seva finalitat missional". El negoci immobiliari, el "totxo" com a clau de l'enfonsament de les caixes, l'alternativa de la banca ètica i el perill de veure que, en una economia de lliure mercat, es concentra la gestió bancària i financera en mans d'unes poques entitats han estat altres qüestions que han sortit en el col·loqui.

Es pot escoltar AQUÍ l'edició del programa El Mirador de l'actualitat d'aquest dimarts 13 de juny.

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET