Ràdio Estel
PAPA FRANCESC
Refrescant l’encíclica «Laudato si»
El diumenge 18 de juny es compleixen dos anys de la presentació
Redacció 13/06/2017

A dos anys de l’encíclica que marca el pontificat del papa Francesc, fem un repàs d’algunes de les línies mestres del document, amb enllaços on s'agrupen cites sobre cada temàtica, via el web TotFrancesc.

A Laudato si, el Papa alerta contra la contaminació i clama per la protecció –l’atenció– del medi ambient a partir de considerar la naturalesa com a creació (la casa comuna). Aquesta referència al Creador il·lumina tant el veritable significat de progrés com les solucions que es reclamen: globals i basades en una ecologia integral.

Al capdavall, «no hi ha dues crisis separades, una d’ambiental i una altra de social, sinó una sola i complexa crisi sòcio-ambiental. Les trajectòries per a la solució requereixen una aproximació integral per a combatre la pobresa, per a retornar la dignitat als exclosos i simultàniament per a protegir la natura.» (Laudato si n. 139). A més, pel que fa a les idees, el Papa proposa un canvi de paradigma: del domini a la cura.

A partir d'aquest enfoc omnicomprensiu i integrador de l'ecologia és com aquest text connecta amb els temes centrals de la predicació de Francesc: la cura dels pobres i del bé comú, a més d'una crida urgent a millorar el món.

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET