Ràdio Estel
Peu de foto: Els candidats, abans de començar el debat
RÀDIO ESTEL Foto: TV3
Jose Miguel Mestre resol dubtes sobre votar en dia laborable
El politòleg Xavier Torrens ha fet un 1x1 del debat, i hem parlat a Remeis de Frare de les carxofes
@BorjaDeMaria 19/12/2017

Per primer cop des de les eleccions europees del juny del 1989, aquest dijous es votarà en dia laborable. Això ha obligat les empreses a organitzar-se per donar els permisos que preveu la llei perquè els treballadors puguin votar.

Hem resolt amb l'ajuda de l’advocat laboralista Jose Miguel Mestre, a la Fórmula Estel, els dubtes sobre els drets dels treballadors quan es fan eleccions en dia laborable, com és el cas d’aquest dijous 21 de desembre: “Per exercir el dret a votar, si ens concideix en el nostre horari laboral, tenim dret a 4 hores, pero és l’empresari qui marca quan serà, perquè l’empresari pugui organitzar-se”, ha aclarit Mestre, que ha marcat les excepcions: “Si té un torn de nit i no coincideix en l’horari de votació o només em concideixi 2 hores, no tindré dret. Si tenim 4 hores de feina, només tenim dret de 2 per anar a votar”. A més, és normal requerir justificant: “L’empresa té tot el dret de sol·licitar a l’empleat el comprovant del seu vot. Si no, l’empleat no acredita on ha estat”.  

L’endemà del debat 21D a TV3 i Catalunya Ràdio, hem comptat amb la visió del politòleg i sociòleg, Xavier Torrens, que ha destacat que els missatges dels polítics són força generalistes, en format breu, i ha fet un 1x1 als candidats.

El Pensament del Dia ens l’ha portat la psicòloga Núria Benedito, sobre com manejar els nostres sentiments ferits i refer la tasca de l’amor cap als nostres pares: “Acceptar-ho és aconseguir estimar-nos profundament a nosaltres mateixos i ser lliures”

T’agraden les carxofes? Qui en sap molt és Fra Valentí Serra, que aquest dimarts ha tornat a RàdioEstel per fer una nova secció de Remeis de Frare.

Més notícies sobre RÀDIO ESTEL

"Als 13 anys les noies ja comencen a ser assetjades"

"Mai, mai m’acabo d'acostumar a tocar a la Sagrada Família"

"Es pot fer una modificació exprés del reglament del Parlament" per a investir Puigdemont

"No podem negar la possibilitat de canvi absolutament a ningú"


  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET