Ràdio Estel
Francesc de Dalmases ha participat aquest dimecres en 'El Mirador' a Ràdio Estel
SOCIETAT 
"JuntsXCat vol ser fort a Madrid per dir 'prou' a les represàlies"
Francesc de Dalmases, en conversa amb Joan-Lluís Pérez Francesch, diu que mantenen "la mà estesa per resoldre el conflicte a Catalunya"
@IgnasiMiranda 24/04/2019

Francesc de Dalmases, número 6 per Barcelona de la candidatura de Junts per Catalunya, ha participat aquest dimecres en el quart col·loqui electoral del programa El Mirador, en conversa amb Joan-Lluís Pérez Francesch, professor de Dret Constitucional a la Universitat Autònoma de Barcelona. El dirigent ha explicat que vivim "un enorme moment d'excepcionalitat, sobretot des de l'aplicació del 155, il·legal i il·legítima, i amb mig govern a la presó i mig a l'exili". En aquesta línia, ha valorat de manera especialment positiva "el fet que la gent de l'antiga Convergència i el PDeCAT hagin tingut gran generositat, perquè no és ara un moment de partit, sinó de país, també per a persones". De Dalmases ha resumit la proposta de JuntsXCat assegurant que "vol tenir una veu forta a Madrid per dir 'prou' a judicis, presons i represaliats".

En un altre moment, el candidat ha assegurat que la formació que encapçala "fonamenta la seva proposta política en l'experiència democràtica, que és l'1 d'octubre, i en l'objectiu d'aconseguir que tot sigui possible mentre es faci possible, com deia Nelson Mandela". Ha criticat Pedro Sánchez, perquè "ha dit que no hi haurà autodeterminació ni independència, expressions que recorden a allò que ja deia Mariano Rajoy abans del referèndum, quan assegurava que no hi hauria ni urnes ni paperetes". Francesc de Dalmases ha dit que els de Junts per Catalunya són "els campions mundials del diàleg", i que "segueix amb la mà estesa per resoldre el conflicte a Catalunya, cosa que no va d'un plebiscit sobre Sánchez, que ara diu que 'no' a tot".

Joan-Lluís Pérez Francesch, en alguns dels comentaris i plantejaments al candidat, ha constatat que "no hi ha unitat dins l'independentisme" i que "vivim una situació d'excepcionalitat i manca de normalitat, amb molta crispació i polarització". A partir d'aquí, ha expressat dubtes sobre l'operativitat d'una legislatura "que sembla més enfocada a intentar que no guanyi un tripartit de dretes".
 
Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest dimecres 24 d'abril.
  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET