Ràdio Estel
POLÍTICA 
Justícia i Pau exigeix l’alliberament immediat dels líders polítics empresonats
L’entitat demana iniciar camins de diàleg veritable, sincer i sense condicions
Redacció 25/04/2019

Davant les eleccions d’aquest diumenge 28 d’abril a les Corts Generals i el Govern d’Espanya, Justícia i Pau Catalunya ha fet pública una nota en què exigeix l’alliberament immediat dels líders polítics empresonats i fa constar que “el conflicte polític que vivim no es resoldrà amb l’aplicació coactiva de la llei ni amb les actituds o discursos de confrontació”. Per contra, Justícia i Pau demana que “es promoguin amb fermesa i s’iniciïn els camins del diàleg veritable, sincer i sense condicions, així com de negociació política seriosa entre totes les institucions i actors implicats”.

Al mateix temps, l’entitat d’Església considera indispensable un nou estil de fer política que fugi de la crispació i la confrontació estèril i que, entre d’altres coses, «eviti fer servir “Catalunya” de pantalla per no afrontar de debò les exigències d’enfortir els principis i drets fonamentals d’una societat democràtica».

En la mateixa nota, manifesten l'esperança "per tal que la nova configuració de les Corts Generals i del Govern d'Espanya permeti construir acords per fer front eficaçment als enormes desafiaments socials i polítics que vivim". En aquest sentit, esmenta la promoció del bé comú, dels drets humans, de la convivència, de la cultura de la pau, l'acollida i la integració social de les persones immigrades i una ecologia integral. També l'atenció preferencial als col·lectius que pateixen pobresa, inseguretat, manca de treball o habitatge, exclusió, discriminació o persecució.

Plataforma Església pel Treball Decent

De la seva banda, la Plataforma Església pel Treball Decent ha adreçat una carta als diferents partits polítics que concorren a les eleccions perquè es comprometin amb un seguit de propostes com són promoure una economia que redueixi les desigualtats, desvincular les autoritzacions de residència per a les persones estrangeres de la formalització d’un contracte laboral i dignificar el paper de les persones que es dediquen a la cura de la llar.

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET