Ràdio Estel
La Catedral serà l'escenari de la representació de la llegenda de Sant Jordi
CULTURA 
La llegenda de Sant Jordi torna a la catedral de Girona
El proper dimarts 30 d'abril el temple acollirà la tercera edició de la Consueta del patró de Catalunya, basada en un text mallorquí del segle XVI
Redacció 26/04/2019

L'any 2017, amb motiu de la celebració dels 600 anys de l'ampliació de la catedral de Girona, que va comportar la construcció d'una única nau de 23 metres, es va celebrar la primera edició de la Consueta de Sant Jordi, una representació dramatúrgica que explica la llegenda del patró en un espai tan emblemàtic com és la catedral.

Després de l'èxit de les dues primeres edicions, el proper dimarts 30 d'abril la llegenda de Sant Jordi tornarà a la catedral de Girona, on es representarà seguint un text mallorquí  medieval (segle XVI) d'origen desconegut. L'esdeveniment, que organitza el Capítol de la Catedral amb el patrocini de la Diputació de Girona, està dirigit per Guillem Fernàndez Valls, i comptarà amb la participació dels actors Ivan Bustos, Oscar Foronda, Ferran Frauca, Ángel Roldán, Mireia Rey, i el mateix Guillem Fernàndez-Valls.

Com ha explicat el bisbat de Girona a través d'un comunicat, les entrades són gratuïtes, però cal reservar-les prèviament a la web www.entrapolis.com. Per tal que hi puguin assistir el màxim nombre de visitants, la Consueta de Sant Jordi comptarà amb dues funcions, una que començarà a les 18h i l'altra a les 20h.

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET