Ràdio Estel
Carles Armengol, Salvador Aragonés i Josep Maria Balcells, aquest dilluns en el programa 'El Mirador'
SOCIETAT 
"El PSOE s'ha consolidat com el partit hegemònic de l'esquerra"
Josep Maria Balcells, en conversa amb Carles Armengol i Salvador Aragonés, diu que "ERC ha guanyat la pugna dins l'independentisme"
@IgnasiMiranda 29/04/2019

Salvador Aragonès, periodista, Josep Maria Balcells, periodista i exdiputat , i Carles Armengol, pedagog i president de la Lliga Espiritual Mare de Déu de Montserrat., han analitzat aquest dilluns, des del programa El Mirador de l'actualitat, el panorama polític que es presenta l'endemà de les eleccions, amb la victòria del PSOE (123 diputats al Congrés) i l'enfonsament del PP (66), un resultat que obre nova etapa i nou escenari al Congrés i al Senat, juntament amb la històrica victòria d'Esquerra Republicana a Catalunya, amb 15 escons. Balcells ha destacat que "el PSOE s'ha consolidat com el partit hegemònic de l'esquerra, després de passar uns anys en el desert malgrat que portava 10 mesos governant". D'altra banda, ha subratllat "la fragmentació que ha provocat l'enfonsament de la dreta, amb tres partits que s'han enfonsat i que difícilment recuperaran la vertebració d'una alternativa". El també periodista ha comentat igualment que "Esquerra Republicana ha guanyat la pugna amb Junts per Catalunya per agafar l'hegemonia de l'independentisme". Finalment ha dit que, "a l'esquerra, queda el dubte sobre el paper que pot jugar Podem en la consolidació d'un govern d'esquerres".

Aragonés, per la seva banda, ha dit que "el PSOE és el gran guanyador, però ho té difícil per formar govern estable". Igualment ha destacat que "Ciutadans trepitja els talons al PP, cosa que provoca que Rivera es vulgui erigir en cap de l'oposició i, per tant, encara es descarti més un pacte amb els socialistes". Finalment ha assegurat que "Esquerra ha desfet l'empat amb Junts per Catalunya, cosa que deixa Puigdemont sense lideratge i en un mal moment". I Carles Armengol ha comentat que "el PSOE té també l'opció de governar en solitari intentant arribar a acords amb diverses forces". També ha afegit que, "fins després de les municipals, europees i autonòmiques en alguns territoris, no es configuraran aliances fermes". El pedagog ha dit que "Pedro Sánchez ha governat 10 mesos sense fer gran cosa, i li ha sortit bé". Novament sobre Catalunya, ha dit que "la recomposició del mapa polític no ha quallat encara, perquè es belluguen els electors passant d'unes candidatures a les altres".

Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest dilluns 29 d'abril.

Després d'aquestes eleccions generals, tenim dos possibles escenaris de governabilitat:  un pacte dels socialistes amb Podem i Esquerra Republicana o només amb Ciutadans, dins un Congrés novament fragmentat però amb dos blocs clarament diferenciats.
  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET