Ràdio Estel
CULTURA 
Homenatge pòstum a Lluís Duch, monjo de Montserrat i antropòleg
L’acte s’ha celebrat al Palau de la Generalitat amb la presència del president Quim Torra i l’abat de Montserrat
Redacció 07/06/2019

El Saló Sant Jordi del Palau de la Generalitat de Catalunya ha acollit, dijous 6 de juny, un acte d’homenatge pòstum al P. Lluís Duch, monjo de Montserrat i antropòleg, un dels pensadors més singulars, destacats i prolífics del pensament contemporani a Catalunya, que va morir el 10 de novembre de 2018.

Promogut per la Fundació Joan Maragall, l’acte ha comptat amb la presència del president de la Generalitat, Quim Torra, i de l’abat de Montserrat, el P. Josep M. Soler. També ha servit per presentar el monogràfic de la revista Qüestions de Vida Cristiana dedicat al P. Lluís Duch.

El president de la Fundació Joan Maragall, Dr. Josep M. Carbonell, ha recordat que el P. Lluís Duch és "un dels pensadors catòlics més significatius del diàleg fe i cultura, de la voluntat constant i esperançada de la possibilitat d’un diàleg sincer i creïble entre el pensament cristià i tot el món cultural de la contemporaneïtat".

 Per la seva part, l’abat de Montserrat ha recordat del P. Lluís Duch que sempre "posava la seva intel·ligència penetrant i la seva visió de les coses a disposició dels altres". "En la base del seu pensament hi havia la seva fe cristiana –ha continuat el pare abat-. En la seva reflexió tractava, amb un neologisme molt seu, d’emparaular la realitat, per fer entrar la vida, la realitat, en paraules i en expressions humanes per tal de comprendre-la millor i de poder-la reflexionar. Sovint, però, les paraules del diccionari li quedaven curtes, imperfectes per expressar amb precisió el seu pensament i aleshores no dubtava de crear neologismes”.

El president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, ha explicat que “el bagatge cultural ens hauria de servir per enfortir la nostra cohesió social, perquè quan falten les paraules s’abona el camí a la confrontació i a la violència”. El president Torra ha insistit en “la necessitat d’emparaular, de parlar, de dialogar, però ens convenen —en tots els ordres— diàlegs en profunditat, no pas cosmètics i de cara a la galeria”. Quim Torra ha felicitat la Fundació Joan Maragall pel seu 30è aniversari.

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET