Ràdio Estel
ACCIÓ SOCIAL 
“Cal mantenir l’humor, la idea que ens en sortirem i tot anirà bé”
El programa 'A Primera Hora' de Ràdio Estel parla amb l’especialista en educació emocional Anna Rallo i el psicòleg Esteve Pujol
Redacció 26/03/2020

La manera de superar la situació general i les personals de confinament ha estat aquest dijous un dels temes tractats en el programa A Primera Hora de Ràdio Estel. Anna Rallo, especialista en educació emocional i formadora de l’equip SEER, ha subratllat que “hem de donar la informació adaptada a l’edat del nen perquè comprengui la situació”. En aquesta línia, ha puntualitzat que “als nens no els podem dir coses que no sabem, i ara pot ser un bon moment per buscar informació tots plegats com un exercici familiar”.

Tot i això, l'educadora emocional ha explicat que “la millor eina per als més petits som nosaltres mateixos, resoldre els seus dubtes, estar oberts a la conversa i a informar-los". Rallo ha comentat igualment que "hi ha eines per Internet que ens hi poden ajudar molt, com ara la campanya El Mussol i el Coronavirus”, un conte creat a iniciativa personal de tres investigadors de l'IRTA-CReSA, el Centre de Recerca en Sanitat Animal de l'Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries. En el cas dels adolescents, l'experta ha apuntat que “hem d'intentar mantenir rutines i un compliment d’horaris i coses a fer”. I pel que fa a la convivència durant el confinament, ha dit que “aquesta realitat és una bona oportunitat per fer creixer, a la familia, els vincles i la confiança”.

A més, també hem comptat amb el psicòleg i lingüista Esteve Pujol, que ha explicat que usar les noves tecnologies per estar junts i en familia sempre va bé. Igualment ha parlat de les millors eines per a la gent gran, de les quals ha destacat que el millor és “no deixar l’exercici mental aquests dies, perquè manté la nostra font d’energia que és el cervell”. Sigui com sigui, com ha dit el psicòleg a Ràdio Estel, “cal mantenir l’humor, la idea que ens en sortirem i tot anirà bé”.
  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET