Ràdio Estel
AQUESTA SETMANA 
«El nou projecte de Religió proposa un espai de trobada», Pilar López, editora de Religió d’Edebé
Redacció 02/06/2016

L’editorial salesiana Edebé acaba de completar un nou projecte per a l’assignatura de Religió catòlica per a l’Educació Primària i la Secundària. Rep el nom de Zain i dóna resposta al nou currículum de Religió catòlica, presentat el febrer del 2015. Al darrere d’aquest projecte hi ha un equip format per una cinquantena de persones, entre col·laboradors, redactors, correctors, il·lustradors, fotògrafs, maquetadors i editors. El mateix projecte es publica en castellà, català, gallec, basc i valencià. Pilar López és l’editora del projecte Zain per a l’etapa de Primària.

Zain és la setena lletra de l’alfabet hebreu («de fet, amb el 7 hem jugat al llarg de tot el projecte», confessa la Pilar). Els continguts del projecte Zain s’estructuren en quatre grans blocs: La recerca de sentit i de transcendència; Déu intervé en la història de la persona i de la Salvació; Com la Salvació s’acompleix en Jesucrist; i, finalment, Com ho viuen els cristians.

«El que pretenem amb aquest projecte és que la classe de Religió sigui el punt de trobada entre l’alumne, el mestre i el missatge de Jesús per dialogar i deixar-se interpel·lar», destaca López. Des d'Edebé argumenten perquè recomanen aquesta assignatura: «Per l’enriquiment que suposa. L’àrea de Religió comporta un treball de valors i un coneixement de la cultura europea i occidental. Renunciar-hi és, en certa manera, renunciar a tot aquest bagatge».  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET