Ràdio Estel
ESGLÉSIA MÓN
Homenatge a França al pare Jacques Hamel
Fa un any el sacerdot va ser assassinat per jihadistes
Redacció 27/07/2017

L’arquebisbe de Rouen, Mons. Dominique Lebrún, ha presidit una eucaristia a l’església de Saint-Etienne-du-Rouvray (Normandia) com a homenatge al sacerdot francès Jacques Hamel, assassinat fa un any per dos joves jihadistes mentre celebrava missa. “Recordem un sacerdot que continua vetllant per nosaltres", ha dit el prelat, “no, l’odi no ha triomfat i no triomfarà”.

La commemoració ha comptat amb l’assistència del president francès, Emmanuel Macron. L’acte ha començat amb un minut de silenci a l’hora exacta en què el sacerdot, de 85 anys, va ser apunyalat i degollat. El president Macron ha pronunciat un discurs en el qual ha expressat que “el rostre de Jacques Hamel ha esdevingut el rostre del rebuig a la cultura de la mort i al terrorisme arrogant”.

 El dirigent francès ha assenyalat que “als peus del seu altar, els dos terroristes van pensar probablement que aixecarien entre els catòlics de França una set de venjança i de represàlia, però van fracassar”. També ha agraït a la comunitat local haver donat “exemple” per ser “artífex de la pau” i no de venjança.

A més del president Macron, del primer ministre Edouard Philippe i del ministre de l’Interior Gérard Collomb, han assistit a la missa representants de la comunitat musulmana.

Després de la celebració eucarística s’ha inaugurat un “monument republicà a favor de la pau, la fraternitat i la memòria”, prop del temple on va ser assassinat el pare Hamel.

El 13 d’abril del 2017 es va iniciar el procés de beatificació del pare Hamel, gràcies al fet que Francesc va atorgar una dispensa del terme habitual de cinc anys necessaris, després de la mort d’una persona, per obrir la causa de beatificació.

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET