Ràdio Estel
ESGLÉSIA MÓN
Els fidels reben el Perdó d’Assís
El cardenal Parolin presideix l’eucaristia de cloenda dels 800 anys del Jubileu
AICA 04/08/2017

El cardenal Pietro Parolin, secretari d’Estat vaticà, ha presidit l’eucaristia de cloenda pels 800 anys del Jubileu del Perdó d’Assís a la capella de la Porciúncula.

El purpurat ha assenyalat que la missió de l’Església es “afavorir la trobada entre Déu i els éssers humans, construir ponts sòlids entre el cel i la terra, mostrar una via de salvació oferta a tothom i no reservada als petits grups de doctes i savis”. En aquest sentit, ha explicat que es tracta d’un “camí accessible als pobres, als últims, ampli i lliure d’obstacles” que condueix a la salvació.

Segons el secretari d’Estat vaticà, Déu ha volgut ser conegut en la fragilitat i ha manifestat la seva glòria “amb petites flames de llum”. Si s’hagués mostrat a través de signes grandiosos, “probablement els poderosos d’aquest món se n’haurien apoderat, fent-se privilegiats, no només per les riqueses i el poder terrenal, sinó també per la facilitat de la trobada amb Déu”.

Maria també ha ocupat part de la reflexió del purpurat, el qual ha destacat que ella, en el Magníficat, “agraeix i s’alegra per les meravelles fetes per Déu, en la història i en la seva persona. Ella reconeix ser al centre de la història de la salvació, el compliment de les promeses i l’alba del nou món”.

De la mateixa manera, sant Francesc “s’alegra per la bondat del Senyor que, amb la concessió de la indulgència, ofereix àmpliament el perdó i lleva no només la culpa i la condemna sinó també la pena temporal que queda per enviar-nos a tots al paradís”.

El Perdó d’Assís es concedeix als pelegrins que van a la Porciúncula cada 1 i 2 d’agost per rebre la indulgència plenària. Sant Francesc va obtenir aquest privilegi del papa Honori III el 1216. Durant aquests dies, la indulgència s’estén a les parròquies i les esglésies franciscanes d’arreu del món.

La celebració d’enguany coincideix amb la cloenda del VII centenari del Perdó d’Assís, Jubileu inaugurat el 2 d’agost de l’any passat i que va comptar amb la peregrinació privada del papa Francesc a la Porciúncula dos dies després.

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET