Ràdio Estel
Les migracions han estat tema del programa 'El Mirador' també amb Joan Pallarès i Salvador Aragonès
SOCIETAT 
"Cal agrair al Papa que sigui la veu més crítica sobre Europa"
Josep Maria Jubany, delegat diocesà de Pastoral Social de Barcelona, elogia el missatge del pontífex per a la Jornada del Migrant i el Refugiat
@IgnasiMiranda 12/01/2018

Josep Maria Jubany, delegat diocesà de Pastoral Social de l’Arquebisbat de Barcelona, Salvador Aragonès, periodista i professor emèrit de la Universitat Internacional de Catalunya (UIC), i Joan Pallarès, historiador, han compartit aquest divendres el col·loqui del programa El Mirador de l'actualitat', on han analitzat les migracions i el refugi com una realitat que interpel·la la societat en un moment de crisi de valors. Jubany ha destacat que "cal agrair al Papa Francesc la seva valentia i que sigui la veu més crítica sobre Europa, ja des que va parlar de vergonya el 2013 després de visitar l'illa de Lampedusa". Així s'ha referit al missatge del Sant Pare per a la Jornada Mundial del Migrant i el Refugiat (aquest diumenge 14 de gener), que "no és una crida només a la gent de l'Església catòlica, sinó a la consciència de tots els homes i dones de bona voluntat".

Per la seva banda, Aragonès ha comentat que "ara, donat l'empitjorament de la situació, s'han començat a prendre les primeres mesures, especialment arran de la reunió d'ara fa pocs mesos entre Europa i els països africans a Costa d'Ivori, on van prendre algunes mesures importants, amb l'objectiu d'afrontar el desenvolupament econòmic i social de l'Àfrica". Pallarès ha recordat que "el contrari d'acollir és rebutjar, i ja hauria d'incloure promoure, protegir i integrar, com diu el Sant Pare". En aquesta línia, ha lamentat que "es vegi en alguns àmbits la immigració com un problema i una qüestió d'ordre públic, quan Europa té prou recursos per afrontar aquesta realitat". Finalment, tots han coincidit a l'hora de denunciar "l'existència del Centre d'Integració d'Estrangers (CIE) a Barcelona i en altres ciutats". L'han qualificat de "lloc inhumà" que reforça la incertesa i la humiliació e l'immigrant.

La celebració de la Jornada Mundial del Migrant i el Refugiat el 14 de gener  té aquest any el lema “Acollir, protegir, promoure i integrar els migrants i refugiats”. El missatge del Papa Francesc demana contribuir entre tots a l’assoliment de pactes globals a favor dels qui han de deixar la seva terra per buscar un futur millor. Josep Maria Jubany, en el col·loqui d'aquest divendres, ha anunciat la trobada d’immigrants organitzada per l’arxidiòcesi de Barcelona, aquest any el 28 de gener a la parròquia de la Salut de Badalona, i ha recordat la importància de l’acollida en parròquies, particularment Santa Anna, on hi ha hagut un recent tancament d’immigrants.

Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest divendres 12 de gener.

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET