Ràdio Estel
Reunió dels bisbes de la Tarraconense
ESGLÉSIA CATALUNYA Foto: MCS Arquebisbat Tarragona
Els bisbes es mostren preocupats per la presó preventiva de polítics i dirigents d'organitzacions socials
Els prelats catalans afirmen que cal cercar una solució justa, amb gran esforç de diàleg, al problema polític que es viu a Catalunya
 16/02/2018

Els bisbes catalans, en la reunió de la Conferència Episcopal Tarraconense celebrada Tiana, han acordat una nota en què mostren preocupació per la situació de presó preventiva d'alguns antics membres del govern i d'alguns dirigents d'organitzacions socials i demanen "una reflexió serena sobre aquest fet en vistes a propiciar el clima de diàleg que tant necessitem i en la qual no es deixin de considerar les circumstàncies personals dels afectats".

"No podem ignorar ni menystenir que en relació amb Catalunya existeix un problema polític de primer ordre que obliga -diuen els bisbes- a cercar una solució justa a la situació creada que sigui mínimament acceptable per a tots, amb un gran esforç de diàleg des de la veritat, amb generositat i recerca del bé comú de tothom".

Els bisbes catalans reiteren la seva defensa de "la legitimitat moral de les diverses opcions sobre l'estructura política de Catalunya que es basin en el respecte de la dignitat inalienable de les persones i dels pobles i siguin defensades de forma pacífica i democràtica". També es refereixen a les eleccions al Parlament de Catalunya del 21 de desembre, amb una gran participació dels electors. "És necessari", diuen els bisbes, "que els parlamentaris escollits impulsin els mecanismes democràtics per a la formació d'un nou govern de la Generalitat que actuï amb sentit de responsabilitat envers tots els col·lectius del país, i especialment els més necessitats de superar les conseqüències de la crisi institucional, econòmica i social que vivim".

En la nota, els bisbes fan una crida a tothom "a fer un esforç per refer la confiança mútua dins d'una societat com la nostra en la qual es dona una gran pluralitat cultural, política i també religiosa. La cohesió social, la concòrdia, el sentir-nos propers els uns als altres i el respecte als drets de totes les persones que viuen a Catalunya han de ser un dels nostres objectius prioritaris en aquest moment".


  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET