Ràdio Estel
ESGLÉSIA MÓN 
El papa Francesc clausura el Sínode dels Joves amb una solemne missa al Vaticà
Durant l’homilia, ha reflexionat sobre els tres pilars que s’han treballat aquestes tres setmanes: l’escolta, l’acompanyament, i el testimoni
Redacció 29/10/2018

El Sínode dels Joves, que va començar el 3 d’octubre i ha reunit a Roma bisbes de tot el món durant tres setmanes, va finalitzar el 28 d’octubre passat amb la missa de clausura presidida pel papa Francesc a la basílica de Sant Pere del Vaticà. El Papa va aprofitar l’homilia per fer una última reflexió sobre els tres pilars que s’han treballat aquestes setmanes al Sínode: l’escolta, l’acompanyament, i el testimoni; i va explicar quina és la seva importància. 

Pel que fa a l’escolta, el Pontífex va fer una crida a “escoltar amb amor, amb paciència, com fa Déu amb nosaltres amb les nostres oracions”, i va recordar també la importància de l’apostolat de l’oïda: “Escoltar, abans de parlar.”

En relació amb l’acompanyament, Francesc va explicar que l’acompanyament “és essencial per la transmissió de la fe”, i va avisar de la temptació de “rentar-se les mans” davant del sofriment del pròxim: “Nosaltres, en canvi, volem imitar a Jesús, i com ell feia embrutar-nos les mans.”

Per acabar, el Papa va parlar del tercer pilar, el testimoni, i va encoratjar tots els cristians a portar el missatge de Jesús a tothom: “No és cristià esperar que els germans que estiguin buscant truquin a la nostra porta; haurem d’anar on estan ells, no portant-nos a nosaltres mateixos, sinó a Jesús”.

Abans de finalitzar la missa de clausura, el cardenal Lorenzo Balsidessi va llegir una carta dedicada als joves d’arreu del món, escrita en nom de tots els pares sinodals, en la qual els va animar a seguir perseverant en el camí de fe, superant els obstacles que puguin trobar durant la vida: “Que les nostres debilitats no us desanimin, i que els pecats no siguin causa de perdre la vostra confiança. L’Església i el món necessiten urgentment el vostre entusiasme. Sou el present, i sereu el futur més lluminós”.

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET