ï»ż RĂ dio Estel
ï»ż

PĂ gines que m'han corprĂšs

Dia d'emissiĂł: Dimecres
Horari: de 23h a 23.30h
Tipus de programa: Divulgatiu

DescripciĂł: PĂ gines que m'han corprĂšs no Ă©s un programa sobre llibres, sinĂł un programa sobre com els llibres ens fan sentir, sobre com els llibres sĂłn capaços d’inspirar-nos.


Al final de cada programa, ens desvela qui Ă©s l’autor del text que ha llegit i a quina obra pertany. Escoltar el text sense saber qui n’és l’autor permet rebre’l sense filtres: es tracta d’una dona o d’un barĂł? És catalĂ ? CastellĂ ? AnglĂšs? De l’actualitat? Un autor clĂ ssic? 


A la web del programa podreu trobar els textos corresponents a cada emissiĂł acompanyats de la selecciĂł de frases que ha comentat la Teresa. El programa tĂ© un component interactiu: els oients podeu enviar a l’adreça paginesquemhancorpres@radioestel.cat les pĂ gines que a vosaltres us hagin corprĂšs i la Teresa en triarĂ  una per tal de comentar-la un cop al mes. Els textos que envieu han de ser com a mĂ xim de 2 pĂ gines del llibre (mĂ xim 3.000 carĂ cters).

DirecciĂł: Teresa Forcades
RedacciĂł:
PresentaciĂł: Teresa Forcades

Email: paginesquemhancorpres@radioestel.cat
Web:

Facebook:
Twitter:
   20180307-23_00PAGINESQUEMHANCORPRES.MP3

PROGRAMA 24

PassĂ  un lapse de temps que ella i potser tambĂ© ell voldran recuperar, quan vulguin analitzar les seves vides – ara aquest aspecte, ara aquell altre; perquĂš el passat no Ă©s Ă­ntegre, es va construint a travĂ©s de les interpretacions que hom estableix quan rememora.

QuĂš li havia donat aquell carĂ cter tan especial? Ell es posava la granota de mecĂ nic i anava cap al taller cada matĂ­. MĂ©s tard, ella rebia el grup de pop del moment a l’aeroport, o anava al conjunt d’oficines del vintĂš pis i ocupava la seva exclusiva cadira de disseny (regal d’un client) i la taula modular, al davant d’una magnĂ­fica vista de la ciutat, que era el telĂł de fons d’ordinadors diversos, consoles de comunicaciĂł i plantes subtropicals, assortides mensualment per contracte. Abandonaven el llit i marxaven cap a la feina, conscients que al final del dia hi tornarien, fora de l’abast de qualsevol cosa o persona que el poguĂ©s delatar. I llavors, ell s’avesĂ  a sentir com ella es referia al camp, fossin prats o muntanyes, perquĂš, quan era cap de setmana solien anar fora de la ciutat. AllĂ  caminaven, s’estiraven, es miraven els nĂșvols i el vol dels ocells, o es distreien com fan els enamorats, amb les seves percepcions dispars sobre el que cadascun dĂłna per fet. Mai no anaven prou lluny per no sentir la remor de l’autopista a travĂ©s de la qual havien vingut i, des d’allĂ , escoltaven el murmuri de l’aire i la crida fugissera dels ocells que els ignoraven molt mĂ©s del que ho feien, al CafĂš ELA-A, els amics de La Taula i la seva implacable exigĂšncia d’inclusiĂł. Ella va posar la mĂ , laxa, al coll llis d’ell i diguĂ© extasiada: Quin silenci. Nosaltres mai no hi prestem atenciĂł.

Per a ell, allĂČ que ella havia pres per silenci, aquella cançoneta del trĂ nsit distant no era pas tal cosa. El silenci Ă©s desolaciĂł, Ă©s el desert.

FRASES QUE HE COMENTAT DURANT EL PROGRAMA:

1. PERQUÈ EL PASSAT NO ÉS ÍNTEGRE, ES VA CONSTRUINT A TRAVÉS DE LES INTERPRETACIONS QUE HOM ESTABLEIX QUAN REMEMORA.

2. ABANDONAVEN EL LLIT I MARXAVEN CAP A LA FEINA, CONSCIENTS QUE AL FINAL DEL DIA HI TORNARIEN, FORA DE L’ABAST DE QUALSEVOL COSA O PERSONA QUE EL POGUÉS DELATAR.

3. QUE ELS IGNORAVEN MOLT MÉS DEL QUE HO FEIEN, AL CAFÈ ELA-A, ELS AMICS DE LA TAULA I LA SEVA IMPLACABLE EXIGÈNCIA D’INCLUSIÓ.

4. PER A ELL, ALLÒ QUE ELLA HAVIA PRES PER SILENCI, AQUELLA CANÇONETA DEL TRÀNSIT DISTANT NO ERA PAS TAL COSA. EL SILENCI ÉS DESOLACIÓ, ÉS EL DESERT.


MOSTRA/OCULTA PORTADAQUINES SÓN LES PÀGINES QUE A TU T’HAN CORPRÈS? Per mitjĂ  d’aquest formulari pots fer-me arribar la teva proposta de pĂ gines que t’han corprĂšs. El text que envĂŻis ha de ser en catalĂ  i ha de tenir un mĂ xim de 3.000 carĂ cters. Cal que indiquis l’autor, el tĂ­tol del llibre, el nom del traductor en cas que l’original no sigui catalĂ , l’editorial, l’any d’ediciĂł i tambĂ© el nĂșmero de les pĂ gines d’on has tret el text. D’entre tots els textos que m’arribin en triarĂ© un cada mes per comentar en un dels programes. T’animes a enviar el teu text?
Nom
Email
PoblaciĂł
Comentari
TORNAR ACTUAL