ï»ż RĂ dio Estel
ï»ż

PĂ gines que m'han corprĂšs

Dia d'emissiĂł: Dimecres
Horari: de 23h a 23.30h
Tipus de programa: Divulgatiu

DescripciĂł: PĂ gines que m'han corprĂšs no Ă©s un programa sobre llibres, sinĂł un programa sobre com els llibres ens fan sentir, sobre com els llibres sĂłn capaços d’inspirar-nos.


Al final de cada programa, ens desvela qui Ă©s l’autor del text que ha llegit i a quina obra pertany. Escoltar el text sense saber qui n’és l’autor permet rebre’l sense filtres: es tracta d’una dona o d’un barĂł? És catalĂ ? CastellĂ ? AnglĂšs? De l’actualitat? Un autor clĂ ssic? 


A la web del programa podreu trobar els textos corresponents a cada emissiĂł acompanyats de la selecciĂł de frases que ha comentat la Teresa. El programa tĂ© un component interactiu: els oients podeu enviar a l’adreça paginesquemhancorpres@radioestel.cat les pĂ gines que a vosaltres us hagin corprĂšs i la Teresa en triarĂ  una per tal de comentar-la un cop al mes. Els textos que envieu han de ser com a mĂ xim de 2 pĂ gines del llibre (mĂ xim 3.000 carĂ cters).

DirecciĂł: Teresa Forcades
RedacciĂł:
PresentaciĂł: Teresa Forcades

Email: paginesquemhancorpres@radioestel.cat
Web:

Facebook:
Twitter:
   20171018-23_00PAGINESQUEMHANCORPRES.MP3

PROGRAMA 7

ÂĄEra una Ăšpoca exaltant aquella primavera de 1931! ÂżN’hi haurĂ  mai mĂ©s cap de tan primavera com aquella? En LluĂ­s i jo i tu i tots nosaltres, els estudiants revolucionaris, ens havĂ­em trobat al palau de la Generalitat el 14 d’abril aquella tarda inoblidable, quan el coronel MaciĂ  proclamĂ  la RepĂșblica Catalana; ÂĄquins cabells mĂ©s blancs i quins ulls de poeta els del vell coronel conspirador, com se li humitejaven cada vegada que sortia a la balconada per saludar la multitud que s’atapeĂŻa a la plaça de Sant Jaume! Tots Ă©rem germans aquells dies, no hi havia mĂ©s que catalans; els cabells blancs d’un vell coronel i els alegres colors d’una bandera que era des de segles la de tots i a tots ens unia havien fet aquell miracle; ÂĄcom espetegava al vent de primavera, quina alegria a tots els ulls, com podia aquella bandera lluminosa fer-nos sentir tots fills de la mateixa gran famĂ­lia! ÂĄQuina glĂČria la d’aquell 14 d’abril! Tot el paĂ­s feia olor de farigola florida, de terra que surt d’una llarga hivernada; i nosaltres, tan joves i tan lliures, ÂĄamb la sensaciĂł que no ens havia calgut sinĂł venir al mĂłn per fer-lo canviar! ÂżQui ens hauria pogut posar la brida? ÂĄTota la terra feia olor de farigola, de Pasqua de ResurrecciĂł! Era la glĂČria d’un dia d’abril i aleshores no sospitĂ vem que fos tan incerta; qui podia pensar-se que aquella alegria excitant acabaria cinc anys desprĂ©s en la mĂ©s absurda de les carnisseries...

FRASES QUE HE COMENTAT DURANT EL PROGRAMA:

1. EN LLUÍS I JO I TU I TOTS NOSALTRES, ELS ESTUDIANTS REVOLUCIONARIS, ENS HAVÍEM TROBAT AL PALAU DE LA GENERALITAT EL 14 D’ABRIL AQUELLA TARDA INOBLIDABLE, QUAN EL CORONEL MACIÀ PROCLAMÀ LA REPÚBLICA CATALANA

2. TOTS ÉREM GERMANS AQUELLS DIES, NO HI HAVIA MÉS QUE CATALANS

3. TOT EL PAÍS FEIA OLOR DE FARIGOLA FLORIDA, DE TERRA QUE SURT D’UNA LLARGA HIVERNADA

4. QUI PODIA PENSAR-SE QUE AQUELLA ALEGRIA EXCITANT ACABARIA CINC ANYS DESPRÉS EN LA MÉS ABSURDA DE LES CARNISSERIES...


MOSTRA/OCULTA PORTADAQUINES SÓN LES PÀGINES QUE A TU T’HAN CORPRÈS? Per mitjĂ  d’aquest formulari pots fer-me arribar la teva proposta de pĂ gines que t’han corprĂšs. El text que envĂŻis ha de ser en catalĂ  i ha de tenir un mĂ xim de 3.000 carĂ cters. Cal que indiquis l’autor, el tĂ­tol del llibre, el nom del traductor en cas que l’original no sigui catalĂ , l’editorial, l’any d’ediciĂł i tambĂ© el nĂșmero de les pĂ gines d’on has tret el text. D’entre tots els textos que m’arribin en triarĂ© un cada mes per comentar en un dels programes. T’animes a enviar el teu text?
Nom
Email
PoblaciĂł
Comentari
TORNAR ACTUAL