ï»ż RĂ dio Estel
ï»ż

PĂ gines que m'han corprĂšs

Dia d'emissiĂł: Dimecres
Horari: de 23h a 23.30h
Tipus de programa: Divulgatiu

DescripciĂł: PĂ gines que m'han corprĂšs no Ă©s un programa sobre llibres, sinĂł un programa sobre com els llibres ens fan sentir, sobre com els llibres sĂłn capaços d’inspirar-nos.


Al final de cada programa, ens desvela qui Ă©s l’autor del text que ha llegit i a quina obra pertany. Escoltar el text sense saber qui n’és l’autor permet rebre’l sense filtres: es tracta d’una dona o d’un barĂł? És catalĂ ? CastellĂ ? AnglĂšs? De l’actualitat? Un autor clĂ ssic? 


A la web del programa podreu trobar els textos corresponents a cada emissiĂł acompanyats de la selecciĂł de frases que ha comentat la Teresa. El programa tĂ© un component interactiu: els oients podeu enviar a l’adreça paginesquemhancorpres@radioestel.cat les pĂ gines que a vosaltres us hagin corprĂšs i la Teresa en triarĂ  una per tal de comentar-la un cop al mes. Els textos que envieu han de ser com a mĂ xim de 2 pĂ gines del llibre (mĂ xim 3.000 carĂ cters).

DirecciĂł: Teresa Forcades
RedacciĂł:
PresentaciĂł: Teresa Forcades

Email: paginesquemhancorpres@radioestel.cat
Web:

Facebook:
Twitter:
   20190320-23_00PAGINESQUEMHANCORPRES.MP3

PROGRAMA 61

T’has degut foradar el cervell intentant comprendre per quĂš no t’escrivia mĂ©s; la veritable, l’Ășnica raĂł era el disgust que sentia contra mi mateix. Ho has endevinat una mica. M’havia promĂšs no escriure’t fins que m’haguĂ©s tret del damunt el pes de la letargia que m’ha aclaparat durant tants mesos. Com vaig caure tan baix, fins al punt que em vaig creure que ja no em sabria aixecar, com m’he aixecat i he sabut cauteritzar de cop la meva malaltia amb un treball furibund, sense respir, sense fatiga, no en sĂ© absolutament res. El que sĂ© Ă©s que estic completament curat, i que sĂłc una miserable criatura feta de peresa i violĂšncia, i que nomĂ©s l’habitud pot fer de contrapĂšs a tots els vicis del meu temperament. L’ociositat ha esdevingut un dolor tan violent, la folla idea de la meva impotĂšncia literĂ ria m’ha esglaiat tant, que m’he abocat al treball; aleshores, m’he adonat que no havia perdut cap facultat, perĂČ que adormir-se Ă©s un gran perill. Hi ha persones que em fan mĂ©s mal del que es creuen dient-me: ‘Quan publicarĂ s un llibre?’. O bĂ©: ‘AixĂ­, doncs, ja no fas res?’.

Vet acĂ­ on sĂłc: Ă©s encara mĂ©s necessari que em comprenguis bĂ©, estic absolutament obligat a demanar (amb el teu suport) una suma de 1000 francs a Ancelle, com a alleujament momentani, per esperar amb tranquil·litat el moment en quĂš canviarĂ© completament de vida, car no puc tornar a Honfleur sense haver pagat els meus deutes literaris, o almenys haver reconquerit l’habitud permanent de treballar. Podria ser un gandul allĂ , com ho he estat aquĂ­, i la por de l’avorriment no m’empenyerĂ  mĂ©s a Honfleur que a ParĂ­s, on m’avorreixo des de fa molts mesos com mai ningĂș s’ha avorrit en aquest mĂłn.

Aquest Ă©s, doncs, l’estat dels meus assumptes literaris: coses prou bones acabades fa temps no han aparegut grĂ cies a l’estupidesa dels directors de diaris i revistes; perĂČ, en fi, estan fetes, que Ă©s l’important.


FRASES QUE HE COMENTAT DURANT EL PROGRAMA:

1. LA VERITABLE, L’ÚNICA RAÓ ERA EL DISGUST QUE SENTIA CONTRA MI MATEIX.

2. HI HA PERSONES QUE EM FAN MÉS MAL DEL QUE ES CREUEN DIENT-ME: ‘QUAN PUBLICARÀS UN LLIBRE?’.

3. COM A ALLEUJAMENT MOMENTANI, PER ESPERAR AMB TRANQUIL·LITAT EL MOMENT EN QUÈ CANVIARÉ COMPLETAMENT DE VIDA,

4. LA POR DE L’AVORRIMENT NO M’EMPENYERÀ MÉS A HONFLEUR QUE A PARÍS, ON M’AVORREIXO DES DE FA MOLTS MESOS COM MAI NINGÚ S’HA AVORRIT EN AQUEST MÓN.MOSTRA/OCULTA PORTADAQUINES SÓN LES PÀGINES QUE A TU T’HAN CORPRÈS? Per mitjĂ  d’aquest formulari pots fer-me arribar la teva proposta de pĂ gines que t’han corprĂšs. El text que envĂŻis ha de ser en catalĂ  i ha de tenir un mĂ xim de 3.000 carĂ cters. Cal que indiquis l’autor, el tĂ­tol del llibre, el nom del traductor en cas que l’original no sigui catalĂ , l’editorial, l’any d’ediciĂł i tambĂ© el nĂșmero de les pĂ gines d’on has tret el text. D’entre tots els textos que m’arribin en triarĂ© un cada mes per comentar en un dels programes. T’animes a enviar el teu text?
Nom
Email
PoblaciĂł
Comentari
TORNAR ACTUAL