En directe

Fórmula Estel

VATICÀ

Francesc aparta el bisbe alemany acusat de malbaratament

El Vaticà ha anunciat que el papa Francesc ha suspès de forma provisional el bisbe de Limburg (Alemanya), Mons. Franz-Peter Tebartz-van Elst, acusat en la…

24 octubre 2013

Aciprensa

Comparteix

El Vaticà ha anunciat que el papa Francesc ha suspès de forma provisional el bisbe de Limburg (Alemanya), Mons. Franz-Peter Tebartz-van Elst, acusat en la seva diòcesi de portar un estil de vida luxós i d'haver fet una remodelació milionària de la seu episcopal.

El Papa en tot moment ha estat àmpliament i objectivament informat sobre la situació a la diòcesi alemanya i ha rebut també en audiència el bisbe Tebartz. Segons el Vaticà, a la diòcesi s'ha creat una situació que impedeix que el prelat pugui exercir la seva missió pastoral.

Després de la visita de l'enviat vaticà a la diòcesi de Limburg, el cardenal Giovanni Lajolo, feta al setembre, la Conferència Episcopal Alemanya, segons un acord entre el bisbe i el capítol de la catedral de Limburg, ha constituït una comissió per dur a terme un examen profund de la qüestió de la construcció de la seu episcopal.

Segons un comunicat vaticà, ''en espera dels resultats d'aquest examen, així com de l'anàlisi de les responsabilitats en aquesta matèria, la Santa Seu creu oportú autoritzar el bisbe Franz-Peter Tebartz-van Elst, a passar un període de permanència fora de la diòcesi''.

El Vaticà, a més, ha informat del nomenament de Statdtdekan Wolfang Rösch com a vicari general de la diòcesi de Limburg que l'administrarà durant l'absència del bisbe diocesà.

Més actualitat

AUDIOS

Miquel Àngel Alegre, cap de projectes de la Fundació Bofill: "Són uns resultats molt dolents"

informe PISA

Alegre valora els darrers resultats de l'informe PISA i alerta que Catalunya suspèn en qualitat del sistema educatiu

5 desembre 2023

POLÍTICA

"Henry Dunant no decideix res, ni tan sols proposa solucions"

El salvadorenc Francisco Galindo Vélez ha estat escollit 'coordinador del mecanisme internacional' que actuarà com a verificador en les reunions bilaterals entre el PSOE i Junts per Catalunya.

El mediador internacional Jordi Palou-Loverdos analitza a Ràdio Estel aquesta figura i la de Henry Dunant, la fundació verificadora entre Junts i el PSOE

5 desembre 2023

Redacció

POLÍTICA

Janet Sanz: "Demanem a Collboni que hi hagi una veritable negociació sobre els pressupostos"

Janet Sanz, regidora i portaveu de Barcelona en Comú, als estudis de Ràdio Estel

La regidora i portaveu de Barcelona en Comú creu que l'alcalde "ha d'endreçar el seu govern" i que "viu de l'herència" dels Comuns.

4 desembre 2023

Redacció