En directe

Camins

VATICÀ

Francesc aparta el bisbe alemany acusat de malbaratament

El Vaticà ha anunciat que el papa Francesc ha suspès de forma provisional el bisbe de Limburg (Alemanya), Mons. Franz-Peter Tebartz-van Elst, acusat en la…

24 octubre 2013

Aciprensa

Comparteix

El Vaticà ha anunciat que el papa Francesc ha suspès de forma provisional el bisbe de Limburg (Alemanya), Mons. Franz-Peter Tebartz-van Elst, acusat en la seva diòcesi de portar un estil de vida luxós i d'haver fet una remodelació milionària de la seu episcopal.

El Papa en tot moment ha estat àmpliament i objectivament informat sobre la situació a la diòcesi alemanya i ha rebut també en audiència el bisbe Tebartz. Segons el Vaticà, a la diòcesi s'ha creat una situació que impedeix que el prelat pugui exercir la seva missió pastoral.

Després de la visita de l'enviat vaticà a la diòcesi de Limburg, el cardenal Giovanni Lajolo, feta al setembre, la Conferència Episcopal Alemanya, segons un acord entre el bisbe i el capítol de la catedral de Limburg, ha constituït una comissió per dur a terme un examen profund de la qüestió de la construcció de la seu episcopal.

Segons un comunicat vaticà, ''en espera dels resultats d'aquest examen, així com de l'anàlisi de les responsabilitats en aquesta matèria, la Santa Seu creu oportú autoritzar el bisbe Franz-Peter Tebartz-van Elst, a passar un període de permanència fora de la diòcesi''.

El Vaticà, a més, ha informat del nomenament de Statdtdekan Wolfang Rösch com a vicari general de la diòcesi de Limburg que l'administrarà durant l'absència del bisbe diocesà.

Més actualitat

El portaveu de l'associació Pro Drets Humans de Melilla titlla de "neteja ètnica" el que està passant a la frontera

Alguns migrans intenten saltar la tanca entre Melilla i el Marroc

Aquest divendres, centenars de migrants van saltar la tanca de Melilla. Encara no hi ha un recompte oficial dels morts en caure per les agressions de la policia marroquina i espanyola

27 juny 2022

Redacció

Trànsit preveu una sortida complicada "entre les sis i les nou de la nit"

Trànsit a una de les sortides de Barcelona

Ramon Lamiel, director del Servei Català de Trànsit, recomana "anticipar la sortida o fer-la en altres hores"

23 juny 2022

Redacció

Mor l'arquitecte Jordi Bonet, el gran artífex de la Sagrada Família tal com la coneixem

Jordi Bonet, l'arquitecte de la Sagrada Família tal i com la coneixem, davant d'una de les façanes del temple (contrapicat)

Esteve Camps, president de la junta constructora de la Basílica, ha destacat a Ràdio Estel la dedicació en cos i ànima de Bonet, "una dedicació arquitectònica i ideològica"

21 juny 2022

Redacció