En directe

El Rosari

VATICÀ

Francesc aparta el bisbe alemany acusat de malbaratament

El Vaticà ha anunciat que el papa Francesc ha suspès de forma provisional el bisbe de Limburg (Alemanya), Mons. Franz-Peter Tebartz-van Elst, acusat en la…

24 octubre 2013

Aciprensa

Comparteix

El Vaticà ha anunciat que el papa Francesc ha suspès de forma provisional el bisbe de Limburg (Alemanya), Mons. Franz-Peter Tebartz-van Elst, acusat en la seva diòcesi de portar un estil de vida luxós i d'haver fet una remodelació milionària de la seu episcopal.

El Papa en tot moment ha estat àmpliament i objectivament informat sobre la situació a la diòcesi alemanya i ha rebut també en audiència el bisbe Tebartz. Segons el Vaticà, a la diòcesi s'ha creat una situació que impedeix que el prelat pugui exercir la seva missió pastoral.

Després de la visita de l'enviat vaticà a la diòcesi de Limburg, el cardenal Giovanni Lajolo, feta al setembre, la Conferència Episcopal Alemanya, segons un acord entre el bisbe i el capítol de la catedral de Limburg, ha constituït una comissió per dur a terme un examen profund de la qüestió de la construcció de la seu episcopal.

Segons un comunicat vaticà, ''en espera dels resultats d'aquest examen, així com de l'anàlisi de les responsabilitats en aquesta matèria, la Santa Seu creu oportú autoritzar el bisbe Franz-Peter Tebartz-van Elst, a passar un període de permanència fora de la diòcesi''.

El Vaticà, a més, ha informat del nomenament de Statdtdekan Wolfang Rösch com a vicari general de la diòcesi de Limburg que l'administrarà durant l'absència del bisbe diocesà.

Més actualitat

“Els joves ara no són menys igualitaris, però, davant de determinants avenços, el masclisme adopta postures més reaccionàries"

Una nena amb la mà a la finestra, amb un efecte de color lila.

La directora general per l’erradicació de les violències masclistes de la Generalitat critica la idea de “romantitzar” que ara les noves generacions són més masclistes que abans

25 novembre 2022

Redacció

El sector financer creu que el pacte per congelar les hipoteques no pot aspirar a ajudar a tots els deutors

Cartells de venda de pisos en un aparador

En una entrevista a Ràdio Estel, el president de l'Associació Hipotecària Espanyola, Santos González, ha dit que la mesura "és equilibrada" perquè beneficia "tant al client com a la banca"

24 novembre 2022

Redacció

Els consumidors veuen "insuficients" les mesures acordades entre el Govern Espanyol i la banca per la congelació de les quotes hipotecàries

Tres alts edificis al barri de Sants de Barcelona

Les associacions d'usuaris lamenten que no se'ls hagi tingut en compte durant la negociació del pacte

23 novembre 2022

Redacció