ESGLÉSIA MÓN 
Alleugerir la càrrega
En l'elecció de Mons. Fernando Ocáriz al capdavant de l'Opus Dei
Ignasi Font 24/01/2017

Déu és just i provident. Organitza els temps i les maneres per donar a cadascú allò que li convé en cada moment. A l'Opus Dei li ha lliurat, mitjançant el procediment establert en el dret de l'Església, un nou prelat i Pare. I, en el mateix acte, a Mons. Fernando Ocáriz li ha concedit més de 90.000 fills, dones i homes, laics i sacerdots, dispersos pels cinc continents. Dispersos, sí, però ben cohesionats: tots estem apinyats al voltant de qui ara fa cap, preguem per ell i procurem alleugerir la càrrega gens menyspreable que li ha caigut a sobre, i que, per descomptat, no desitjava. Ni ell ni ningú. Per això, com passa habitualment en l'Església, no hi ha hagut grups ni candidatures perquè no s'ambiciona un càrrec que proporciona escassos honors humans i al preu d'una responsabilitat tan onerosa.

Fernando Ocáriz pot comptar amb la resposta generosa, en oració i sacrifici, de tots els fidels de l'Obra. I no només això, sinó sobretot amb la determinació renovada en aquesta ocasió de viure amb la màxima fidelitat el carisma que va rebre sant Josepmaria i que tan bé han mantingut els seus successors: el beat Àlvar del Portillo i Javier Echevarría.

Mons. Ocáriz té les condicions per a portar ara el timó i, amb el seu estil propi, aprofundir en l'esperit fundacional i continuar la seva difusió a nous àmbits i llocs, incloent aquestes perifèries geogràfiques i morals, del cor, a les quals ens envia el Papa Francesc.

No he tractat molt el nou prelat, però sí suficient com per a poder assegurar que estem en bones mans. Al costat de la seva reconeguda intel·ligència, té una preparació científica acurada, notable capacitat d'anàlisi, és detallista i delicat, mostra autèntic interès per tots, gaudeix d'un saludable sentit de l'humor, ha demostrat capacitat d'adaptació per a col·laborar amb l'anterior Prelat i secundar-lo sempre, i ha exercit amb encert tasques de govern. Estic convençut -ja ho he apuntat al començament- que la providència de Déu ens ha proporcionat el pastor que necessitem ara, un pastor a la mida del cor de Crist.

Ignasi Font
Vicari de l'Opus Dei a Catalunya


  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET