Els participants en la Nit dels nostres mitjans podran felicitar Omella el proper 2 de juny
ESGLÉSIA CATALUNYA 
L'arquebisbe Joan-Josep Omella serà nou cardenal el 28 de juny
El Papa anuncia un Consistori amb 4 purpurats més (de El Salvador, Suècia, Laos i Mali), en una "Església difosa per tota la terra"
@IgnasiMiranda 21/05/2017

El Papa ha anunciat aquest diumenge al migdia la convocatòria, per al dimecres 28 de juny, d'un nou Consistori en què seran creats 5 nous cardenals. Un d'ells és l'arquebisbe de Barcelona, Joan Josep Omella, que rebrà el birret només dos mesos després que el seu predecessor, el cardenal Lluís Martínez Sistach, hagi deixat de ser elector en haver complert 80 anys. En el moment de l'anunci, Francesc ha dit que "la seva provinença de diverses zones del món manifesta la catolicitat de l'Església difosa per tota la terra". També ha comentat que "l'assignació d'un títol o una diaconia per a una parròquia de Roma testimonia la seva pertinença la diòcesi de Roma, que presideix en la caritat".

Els nous purpurats provenen de Mali, Espanya, Suècia, Laos i El Salvador. Aquests són els noms: Joan-Josep Omella, arquebisbe de Barcelona, Gregorio Rosa Chávez, bisbe auxiliar de San Salvador (El Salvador), Jean Zerbo, arquebisbe de Bamako (Mali), Anders Arborelius, bisbe d'Estocolm (Suècia), i Louis-Marie Ling Mangkhanekhoun, vicari apostòlic de Paksé (Laos)

Joan-Josep Omella, que parla català perquè va néixer a La Franja aragonesa del sud, va néixer el 21 d’abril de 1946 a la localitat de Queretes, a la província de Terol. Va estudiar al Seminari de Saragossa i en centres de formació dels Pares Blancs a Lovaina i Jerusalem. El 20 setembre 1970 va rebre l'ordenació sacerdotal i, en el seu ministeri, va treballar com a coadjutor i com a rector. Entre els anys 1990 i 1996, va ser a vicari episcopal a la diòcesi de Saragossa, amb Elías Yanes com a arquebisbe. Va ser també missioner al Zaire, l’actual República Democràtica del Congo, durant un any.

El 1996 va ser nomenat bisbe auxiliar de Saragossa, i tres anys després, el 1999, va passar a ser bisbe de la diòcesi de Barbastre-Montsó. Entre el 2002 i el 2008, Omella va ser president de la Comissió Episcopal de Pastoral Social, un càrrec per al qual va ser elegit novament per la Conferència Episcopal Espanyola el 2014 i que va deixar en l'última plenària, al març passat, per incorporar-se al Comitè Executiu. A més, entre altres serveis, ha estat consiliari de Mans Unides. El mateix 2014 va ser designat pel Papa Francesc membre de la Congregació per als Bisbes, que té un paper important en el nomenament dels bisbes en l'Església Catòlica. El 6 de novembre de 2015, després d'uns any com a bisbe de Calahorra-La Calzada-Logronyo, el Papa Francesc va nomenar Joan-Josep Omella arquebisbe de Barcelona. Va entrar a la diòcesi i va prendre possessió el 26 de desembre del mateix any en una celebració solemne a la Catedral.
  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET