ESGLÉSIA CATALUNYA 
La Unió de Religiosos de Catalunya organitza una jornada sobre la prevenció dels abusos a menors
Reunirà els màxims responsables de les congregacions religioses catalanes, amb l’objectiu d’afrontar col·lectivament la protecció de la infància
Redacció 28/01/2019

Després que el papa Francesc anunciés la convocatòria extraordinària de tots els presidents de les conferències episcopals del món a Roma per tractar el tema dels abusos sexuals a menors, la Unió de Religiosos de Catalunya (URC) va decidir seguir el seu exemple i va posar en marxa la planificació d’una nova jornada sobre la prevenció dels abusos a menors i la protecció de la infància a Barcelona.

D’aquesta manera, el proper 19 de febrer, els màxims responsables de les congregacions religioses de Catalunya i els responsables de cada bisbat es reuniran per afrontar de manera col·lectiva la protecció de la infància, a més de prendre consciència de la seva missió i responsabilitats en aquests casos. Per fer-ho, ha convidat diverses personalitats especialistes en aquest tema, entre les quals en destaquen Mn. Jordi Bertomeu, oficial de la Congregació per a la Doctrina de la Fe, la psicòloga Dolors Petitbó, membre fundadora de la Unitat Funcional d’Atenció als Abusos Sexuals a Menors, i l’advocat Francesc Alonso, llicenciat en Ciències de l’Educació i en Filosofia.

D’altra banda, la jornada comptarà també amb la participació de diversos testimonis que han estat víctimes d’abusos, i que ajudaran a treballar el principal objectiu de l’URC, que com ha explicat en un comunicat és “enfortir una actitud proactiva que promogui un canvi cultural en la forma d’entendre i abordar l’abús sexual”.

Encara que aquest any serà el quart en que l’URC dedica una jornada dedicada a la protecció de la infància, aquesta nova edició ha pres una especial rellevància després dels recents casos de denúncies per abusos a Montserrat i a Vilobí d’Onyar (bisbat Girona), i és per això que les congregacions aprofitaran per exposar les seves perspectives de futur, els criteris, i els seus compromisos a l’hora d’evitar que es repeteixin aquestes situacions.
  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET