RÀDIO ESTEL 
Mor als 103 anys Neus Català, supervivent catalana de l’holocaust nazi
La presidenta de l’Amical de Ravensbrück, Anna Sallés, parla de la vida i llegat de l’activista catalana a Ràdio Estel
 17/04/2019


Si parlem de Neus Català, parlem d'una dona lliure, lluitadora i sempre capficada en la memòria. Aquest dissabte, l'única supervivent catalana viva del camp de concentració de Ravensbrück, ha mort als 103 anys. Infermera nascuda el 1915 als Guiamets, al Priorat, i militant del PSUC, va ser víctima del nazisme. En declaracions al programa A Primera Hora de Ràdio Estel hem parlat de Neus Català amb qui presideix avui dia l'Amical de Ravensbrück, Anna Sallés. 

Sallés ha dit que Català va ser una gran lluitadora i sobretot una dona lliure. “Tot i provenir d’una família amb poca formació intel·lectual, Neus Català tenia, ja des de molt petita, les seves idees sobre el que era el dret a la llibertat, el dret de les dones i el que era la democràcia. I, aquest va ser el combat que va dur a terme tota la seva vida”. 

Neus Català, que va presidir l’Amical de Ravensbrück fins fa quatre anys, deixa un gran llegat. Segons Anna Sallés, el llegat de l’activista catalana és “que la gent no oblidi mai el que va ser el feixisme, la negació dels valors democràtics i la igualtat entre tots els homes i dones”. 

El funeral de l'activista catalana i supervivent dels camps de concentració nazi s’ha fet aquest dimarts 16 d’abril, a Móra la Nova (Tarragona) amb una cerimònia a la qual ha assistit el president de la Generalitat, Quim Torra.

Si vols escoltar el programa sencer clica AQUÍ
  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET