ACTIVITATS Foto: Agustí Codinach
Viure un Sant Jordi solidari
Diverses entitats proposen activitats per promoure la sensibilització social durant la diada
Redacció 23/04/2019

Com cada any, amb l’arribada de Sant Jordi són moltes les entitats que aprofiten per promoure la sensibilització social i ajudar els més necessitats mitjançant iniciatives i activitats relacionades amb la diada. Les propostes per a aquest Sant Jordi són molt variades, tot i que la majoria estan relacionades amb la venda de roses solidàries, que en alguns casos han fet artesanalment els mateixos membres de les entitats.

Càritas diocesana de Barcelona
Durant tota la diada (de 9h a 20h), Càritas diocesana de Barcelona estarà present a les paradetes de Barcelona, Badalona i l’Hospitalet de Llobregat, on es poden adquirir roses solidàries, productes elaborats per persones ateses per l’entitat i gaudir de diverses activitats que s’aniran succeint durant la jornada.
Els donatius aniran destinats als projectes d'acció social que Càritas diocesana de Barcelona té repartits per tota la diòcesi de Barcelona.

Fundació Arrels

Aquest any, la Fundació Arrels ha preparat una campanya que rep el nom de Més que una Rosa, ja que vendrà roses per ajudar persones que viuen o han viscut al carrer a ocupar el temps i a refer vincles. La rosa a més, és molt especial, ja que està feta a mà al mateix taller de l’entitat i va acompanyada d'un punt de llibre il·lustrat pels artistes Miquel Fuster i Joan Turú. Per adquirir-la, la Fundació ha muntat dos estands a Barcelona, un situat a la plaça dels Àngels i l’altre a la plaça de la Mercè, al barri Gòtic.

Amics de la Gent Gran
Aquest Sant Jordi Amics de la Gent Gran llança la campanya de sensibilització Roses Contra l’Oblit per convertir la tercera causa de discriminació social, l’edat, en un motiu d’orgull.
Realitzada a mà pels nois i noies del programa d’inserció laboral de la Fundació Pare Manel, Perifèrica 9B, la Rosa Contra l’Oblit, fermall fet de feltre, simbolitza l’orgull d’envellir. Totes aquelles persones implicades en la causa poden adquirir la seva rosa a la botiga solidària d’Amics de la Gent Gran –www.amicsdelagentgran.com– o a les botigues a Catalunya d’Abacus Cooperativa, Natura o Casa del Libro. La recaptació del producte va destinada íntegrament a combatre la soledat de les persones grans a través dels programes socials de l’entitat. Enguany, hi ha dos colors nous: el blau i el blanc.

D’altra banda, aquest any s’ha recuperat la tradicional missa de Sant Jordi al Palau de la Generalitat. L’eucaristia, que presidirà l’arquebisbe de Barcelona, cardenal Joan Josep Omella, començarà a les 9h del matí, i estarà concelebrada per Mn. Jaume Aymar, director de Catalunya Cristiana i Ràdio Estel, que substituirà Mn. Joan Jarque, prior de la capella.
  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET