ESGLÉSIA CATALUNYA 
48ena Jornada Nacional del Moviment de Cristians de Pobles i Comarques de Catalunya
S'ha celebrat a Sant Sadurní d'Anoia sota el lema "Viure el pluralisme com a cristians", i ha comptat amb la participació de més d'un centenar de persones
Redacció 17/05/2019

El passat 12 de maig, més d'un centenar de membres del Moviment de Cristians de pobles i comarques de Catalunya es van reunir a Sant Sadurní d'Anoia per celebrar la 48ena Jornada Nacional del moviment, que aquest any van organitzar els grups del Penedès sota el lema de "Viure el pluralisme com a cristians".

La jornada va començar amb un esment a les paraules d'encoratjament i d'adhesió de diverses personalitats, com per exemple de l'Abat de Montserrat, P. Josep M. Soler, o el bisbe emèrit de Girona, Mons. Carles Soler, entre d'altres. A més, els organitzadors van aprofitar també per donar la benvinguda al recent nomenat arquebisbe de Tarragona, Mons. Joan Planellas, al qual van descriure com "un home que coneix la nostra terra i la nostra Església", i li van  desitjar tot l'encert per acompanyar l'Església de Tarragona "en el marc de l'Església de Catalunya".

El gruix de la jornada però, va estar format per les intervencions de diferents representants del moviment, que van exposar com es viu el pluralisme a cada diòcesi. Com van explicar els membres de la zona del Penedès-Anoia, les seves reflexions els van "ajudar a prendre consciència que davant de punts irreconciliables, cal aprendre a conviure la diferència".

Finalment, dues persones que viuen immerses en la diversitat humana, com són Llum Delàs, religiosa del Sagrat Cor, i Mn. Manel Pousa, més conegut com el Pare Manel, van donar el seu testimoni de com viure l'Evangeli en el pluralisme, i van exposar quin és el seu treball d'atenció integral de les persones vulnerables des de l'agraïment i l'alegria per tot el rebut.
  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET