SOLIDARITAT 
III Trobada Internacional sobre el Dret a l’Alimentació a Àfrica
Mans Unides organitza aquest esdeveniment del 27 al 30 de maig
Redacció 24/05/2019

Nairobi (Kènia) acull la III Trobada Internacional sobre el Dret a l’Alimentació que organitza Mans Unides amb els socis locals amb els qui treballa a diferents països africans.

L’objectiu és identificar els reptes a Àfrica per garantir el dret a l’alimentació i facilitar i promoure l’aprenentatge mutu a partir de les estratègies i actuacions dels socis locals i de Mans Unides.

Una altra fita és treballar per estrènyer els lligams de col·laboració i treball conjunt en l’àmbit dels projectes de desenvolupament integral, l’educació per al desenvolupament, la comunicació i la incidència política en el dret a l’alimentació.

Les dades de la FAO indiquen que Àfrica és el continent amb més subalimentació, cosa que afecta gairebé el 21% de la població. Dit d’una altra manera, afecta 256 milions de persones.

Els efectes del canvi climàtic afecten la producció d’alguns conreus en les regions tropicals i temperades. Si no es duen a terme accions de resiliència climàtica, la situació empitjorarà a mesura que les temperatures augmentin i siguin més extremes.

La trobada tindrà molt present la producció i comercialització d’aliments, canvi climàtic i accés a l’aigua, i el paper de la societat civil per avançar en el dret a l’alimentació.

La cimera comptarà amb 15 representants d’organitzacions de vuit països africans: Etiòpia, Uganda, Malawi, Moçambic, Zàmbia, Zimbabue, el Camerun i Sierra Leone, i també una representant de la Xarxa Africana per al Dret a l’Alimentació.

Les institucions presents han desenvolupat 24 projectes en col·laboració amb Mans Unides des del 2010, la majoria sobre seguretat alimentària, tècniques agrícoles i medioambientals, i d’accés a l’aigua.

Aquesta trobada
que organitza Mans Unides forma part de l'estratègia de treball de l'ONG en la seva lluita contra la fam.
  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET