ACTIVITATS Foto: Agustí Codinach
Cristians, musulmans i jueus s'uneixen al Raval per celebrar conjuntament la Pasqua i "l'iftar"
La iniciativa ha estat impulsada pel Grup Interreligiós del Raval, que l'ha organitzat per primera vegada amb l'objectiu de contribuir al diàleg intercultural
Redacció 24/05/2019

El 23 de maig passat el Grup Interreligiós del Raval va organitzar per primera vegada la celebració conjunta de la Pasqua cristiana i de l'iftar islàmic, que marca el final del dejuni del Ramadà. La iniciativa, que va tenir com a objectiu principal contribuir al diàleg intercultural i a la trobada entre comunitats, va tenir lloc a la plaça dels Àngels de Barcelona, i va reunir membres de la comunitat cristiana, musulmana, i també jueva de la ciutat.

De manera conjunta, representants de les tres comunitats van llegir textos sagrats, van entonar cants religiosos, i paral·lelament van encendre uns fanalets per simbolitzar la unió i la convivència dels pobles. Finalment, després de la interpretació per part d'un grup de nens i nenes de la comunitat musulmana de textos cantats de l'Alcorà i d'una cançó de Pasqua per part de la comunitat filipina de cristians, tots els assistents van compartir un sopar de germanor.

El sopar comunitari va incorporar menjar típic de la Pasqua (la mona), i el menjar típic del trencament del dejuni (sopa harira, dàtils i dolços, entre d'altres).
  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET