ESGLÉSIA MÓN 
Un filipí, nou mestre general dels dominics
Fra Gerard Francisco Timoner, de 51 anys, és el primer frare asiàtic en ocupar el càrrec
Redacció 15/07/2019

El capítol general dels dominics ha escollit com a nou mestre general el filipí Gerard Francisco Timoner. D’aquesta manera, esdevé el primer frare asiàtic que ocupa aquest càrrec i que es col·loca en el número 88 com a successor de sant Domènec.

En la seva primera intervenció, el nou mestre general ha destacat que “no és que ens limitem a predicar, és que som predicadors. Missió no és el que fem, missió és el que som”. Per això, ha convidat a “mirar-nos a nosaltres mateixos, per reconèixer quina és la nostra identitat com a predicadors de l’Evangeli”.

Així mateix, fra Gerard Francisco ha expressat el desig de posar-se al servei de l’Església oferint una experiència de comunió: “Els dominics hem de servir l’Església amb allò que som: una comunió de germans. Ajudar aquesta Església és arribar a ser una comunió forta de germans. No hem de mirar-nos a nosaltres mateixos contínuament, sinó que hem de mirar l’Església, a la qual hem d’ajudar a servir i construir.”

Fra Gerard té 51 anys i fins ara era soci del mestre general per a la regió Àsia-Pacífic de l’orde de Predicadors. El 2014 el papa Francesc el va nomenar membre de la Comissió Teològica internacional del Vaticà.

El nou mestre general va néixer el 1968 a Daet, Camarines Nord (les Filipines). Va ser ordenat sacerdot el 1995 i és llicenciat en Filosofia pel Centre Filipí Dominicà d’Estudis internacionals. També és llicenciat en Teologia per la Universitat Sant Domènec de Manila i doctor per la Universitat Catòlica de Nijmegen (Països Baixos).

Entre altres càrrecs ha estat prior de la província de les Filipines, vicecanceller i vicerrector d’afers religiosos de la Universitat Sant Tomàs de Manila i rector del Seminari Central de la UST.


  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET