RÀDIO ESTEL 
Òscar Camps: “La situació del Mediterrani és desesperada”
El Parlament de Catalunya concedirà la Medalla d’Or al fundador de Proactiva Open Arms i a la capitana del vaixell Seawatch 3 per la seva determinació en la defensa dels drets humans
 17/07/2019


En declaracions al programa A Primera Hora, el fundador de l’ONG Proactiva Open Arms ha afirmat que “com a català és un honor rebre aquest premi, però més voldria no haver-lo merescut mai. Preferiríem un altre tipus de polítiques”. Segons Camps, “la situació del Mediterrani és desesperada. Ara mateix només hi ha el vaixell Open Arms a l’aigua, i es troba sota amenaces de multes i sancions per part del govern espanyol i italià”. 

Òscar Camps també ha assegurat “que el poblema de la immigració no és un problema puntual, sinó que s’ha d’abordar des d’un punt de vista universal”. Ha afegit que “en aquests moments, una ombra molt xenòfoba plana sobre tot Europa”.

Segons Nacions Unides, 1.000 morts a l’any es considera conflicte armat. Doncs bé, Camps ha assegurat que en sis anys portem 18.000 morts al Mediterrani. En aquest sentit, el fundador de l’ONG ha dit que ningú està posant nom a tot això que està passat al Mediterrani, una situació, diu, “mortífera”.

Pots tornar a escoltar l'entrevista AQUÍ


  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET