Protesta
ESGLÉSIA MÓN 
Els bisbes dels EUA condemnen la política migratòria de Trump
El cardenal Daniel DiNardo convida el president a reconsiderar les mesures preses
AICA 19/07/2019

"És contrari als valors americans i cristians mirar d'impedir que les persones emigrin quan fugen per salvar la vida i trobar seguretat per a les seves famílies." Així ho diu en una carta el president de la Conferència Episcopal dels Estats Units, el cardenal Daniel DiNardo, en la qual convida el president Donald Trump a reconsiderar les accions preses contra els immigrants.

"Condemno aquest enfocament", escriu el purpurat, "perquè ha creat un clima de por en les nostres parròquies i causa un patiment inacceptable en milers de nens en la frontera, perquè les autoritats duaneres separen les famílies".

Segons el cardenal DiNardo, és "enganyós i insostenible" el mètode utilitzat per l'agència d'immigració que vol dissuadir els habitants de Centreamèrica de fugir dels seus països.

El president de la Conferència Episcopal critica la decisió del govern nord-americà de modificar les sol·licituds d'asil per afegir més obstacles i barreres a qui hi tindria dret. Segons la nova llei, els migrants que arriben al territori dels Estats Units provinents de la frontera sud-occidental no es consideraran aptes per sol·licitar asil si no demanen un refugi segur en un tercer país, per arribar al qual és obligatori viatjar als Estats Units.

"Això ens eximeix d'un dret moral", diu el cardenal nord-americà, "i impedeix que els Estats Units assumeixi un paper de lideratge en la comunitat internacional com a garant del dret d'asil".

Finalment, el purpurat convida a buscar les causes i les solucions correctes a una crisi humanitària que empeny les famílies a fugir i demana implementar una reforma humana del sistema d'immigració on no hi falti la compassió ni la dignitat.


  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET