ESGLÉSIA MÓN Foto: Càritas
Campanya d’emergència de Càritas per a la República Democràtica del Congo
L’acció se centra en atendre les víctimes d’Ebola
Redacció 23/07/2019

La República Democràtica del Congo s’enfronta a l’epidèmia d’Ebola més mortífera des de la que va assolar el país el 2013. Ara, dels 2.522 casos detectats fins al moment, entorn de 1.715 han acabat en mort.

Una de les dificultats més grans en el control i contenció rau en el fet que l’epicentre del brot és a la zona de Beni, que pateix un conflicte armat des de fa més de 20 anys i que ha deteriorat totes les infraestructures sanitàries i de comunicació de la zona.

Per donar resposta a aquesta emergència, Càritas centra l’atenció a les diòcesis de Butembo-Beni i de Goma.

El pla de resposta inclou treball amb les comunitats perquè apliquin les mesures de prevenció; la difusió dels riscos que comporta l’incompliment d’aquestes mesures, assistència als centres de tractament i provisió de queviures als malalts, i supervisar les àrees de salut dels pobles més afectats i de les zones properes per a la detecció de casos nous.

Càritas a la República Democràtica del Congo insisteix que l’arribada de l’epidèmia a Goma pot significar l’extensió a altres províncies i països. Per això cal ampliar les accions d’informació i comunicació per implicar activament les poblacions en la prevenció i comunicació de casos nous.

El bisbe de Butembo-Beni, Mons. Melquisedec Sikuli, ha fet una crida al sentit de responsabilitat de tota la població, a la solidaritat i a la col·laboració amb les autoritats sanitàries: “Sobretot, evitem el pànic i l’aïllament exagerats. Respectem les mesures higièniques i de neteja elementals (...) Limitem els desplaçaments i respectem les recomanacions del Ministeri de Salut per ajudar a contenir la propagació de la malaltia.”

Càritas espanyola ha lliurat una primera partida econòmica de 20.000 euros per aplicar les primeres accions de resposta a l’emergència posades en marxa per Càritas del Congo.


  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET